Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 07

Gripas VSAT veiklai įtakos neturi

Vadinamasis kiaulių gripas, virusas A (N1H1), VSAT pareigūnų darbo teritoriniuose padaliniuose bei pasienio kontrolės punktuose ir toliau nesutrikdė.
Vakcina nuo kiaulių gripo
Kiaulių gripas / „Scanpix“ nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad sumažėjo ir VSAT pareigūnų bei tarnautojų, turinčių nedarbingumo pažymėjimus.

Praėjusią savaitę atnaujintos paskaitos ir praktiniai užsiėmimai Pasieniečių mokykloje Medininkuose, Vilniaus rajone, vyksta įprastine tvarka. Ši VSAT profesinė rengimo įstaiga lapkritį dviem savaitėms buvo sustabdžiusi pareigūnų rengimą siekiant išvengti kursantų sveikatos problemų dėl galimo masinio gripo viruso plitimo.

Turimais duomenimis, šios savaitės pradžioje nedarbingumo pažymėjimus turėjo 16 centrinės įstaigos, esančios Vilniuje, pareigūnų ir darbuotojų bei 244 pareigūnai ir darbuotojai VSAT teritoriniuose padaliniuose. Praėjusią savaitę dirbti negalėjo atitinkamai 18 ir 254 valstybės tarnautojai.

Gripu serga mažiau nei trečdalis visų nedarbingų VSAT pareigūnų ir darbuotojų. Daugiausiai nedarbingumo pažymėjimų išduota sergantiems paprastomis sezoninėmis peršalimo ligomis, taip pat pareigūnams bei darbuotojams, namie prižiūrintiems sunegalavusius vaikus.

Sienos apsaugos sistemoje iš viso dirba apie 4,5 tūkst. pareigūnų bei civilių tarnautojų.

VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje kol kas neužregistruotas nė vienas gripo atvejis. Čia sveikatos sutrikimų dėl šio viruso neturi nei laikinai centre gyvenantys užsieniečiai, nei VSAT pareigūnai.

Vilniaus, Kenos ir Kybartų geležinkelio stotyse, t. y. vietose, kur VSAT pareigūnai susiduria su asmenimis, atvykstančiai iš padidinto sergamumo zona laikomos Ukrainos, pasieniečiai privalomai dėvi apsaugines kaukes. Be to, VSAT pareigūnai nuolat gauna informaciją iš tokius traukinius aptarnaujančio personalo, ar tarp keleivių nėra akivaizdžiai sergančių asmenų.

Kituose šalies pasienio kontrolės punktuose VSAT pareigūnams rekomenduota dėvėti kaukes atsižvelgus į esamą situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius