Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 02

Konservatoriai atskleidė užkulisinius žaidimus: trijų partijų koaliciją formavo dar prieš rinkimus

Konservatoriai nutarė atskleisti iki šiol neskelbtas politinių žaidimų detales. Trečiadienį išplatintame pranešime partija teigia, jog vyko derybos dėl trijų partijų koalicijos, bet dvi iš trijų partijų esą kardinaliai pakeitė pažiūras.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) praneša, jog su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) apie valdančiosios daugumos formavimą kalbėtasi gerokai prieš „valstiečių“ triumfu pasibaigusius rinkimus. Esą tai buvo „konfidencialiai“ aptarta su LVŽS lyderiais. Be to, anot konservatorių, vyko slaptos trijų partijų derybos dėl naujos daugumos formavimo.

Trečioji politinė jėga – Liberalų sąjūdis, kurio dalyvavimo daugumoje nuo pat galutinių rinkimų rezultatų paaiškėjimo primygtinai reikalauja konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. Anot konservatorių, derybines pozicijas prieš rinkimus aptarinėjo visų trijų partijų lyderiai – G.Landsbergis, Ramūnas Karbauskis ir Remigijus Šimašius.

„Prieš rinkimus tarp trijų partijų vadovų konfidencialiai buvo derinama galimybė sudaryti LVŽS, TS-LKD ir LRLS koaliciją. Šių partijų vadovai iki pirmojo rinkimų turo dalyvavo tokiuose tarpusavio pokalbiuose – trijų partijų lyderių bendrame formate“, – teigiama TS-LKD pareiškime.

Po antrojo rinkimų turo LVŽS kategoriškai nesutiko su konservatorių reikalavimu prie koalicijos traukinio prijungti liberalus. Pastarieji irgi atsiribojo nuo koalicijos formavimo reikalų ir pareiškė nematantys galimybių dirbti su LVŽS. Konservatoriai teigia apgailestaujantys dėl tokios įvykių eigos.

„Mes nežinome, kas pasikeitė tarp pirmojo bei antrojo rinkimų turo, kad tiek valstiečiai, tiek ir liberalai kategoriškai atsisako toliau diskutuoti dėl galimybės dirbti kartu. Dėl to apgailestaujame“, – teigia TS-LKD.

„Valstiečiams“ dėl koalicijos derantis su socialdemokratais, konservatoriai durų dar neužtrenkia. Tačiau atviromis jų irgi nepavadinsi. „Teisė, iniciatyva ir atsakomybė suformuoti valdančiąją koaliciją po rinkimų priklauso LVŽS. Atrodo, jų apsisprendimas jau aiškus. Tačiau esame pasirengę konstruktyviai ir atsakingai reaguoti į kitokį valstiečių-žaliųjų apsisprendimą“, – teigiama G.Landsbergio pasirašytame pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius