Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 02 18

Lietuva atims politinį prieglobstį iš ukrainiečio Anatolijaus Šarijaus, kuris talkina Kremliui

Žurnalistu save vadinantis ukrainietis Anatolijus Šarijus neteks Lietuvos politinio prieglobsčio. Asmeniniame „YouTube“ kanale vyras viešai šaiposi iš savo tėvynės, Ukrainos kariuomenės ir gieda Kremliaus propagandistų giesmes. Vidaus reikalų ministerija oficialiai patvirtino, kad po 15min.lt publikacijos buvo pradėtas patikrinimas dėl šio veikėjo.
Iš Ukrainos ir ukrainiečių karių besityčiojantis A.Šarijus turi Lietuvos politinį prieglobstį
Iš Ukrainos ir ukrainiečių karių besityčiojantis A.Šarijus turi Lietuvos politinį prieglobstį / „5 kanalo“ nuotr.

„Galiu pasakyti, kad po jūsų publikacijos buvo pradėtos tam tikros teisinės procedūros dėl paties prieglobsčio statuso ir naujų aplinkybių įvertinimo. Tokiais atvejais, mano žiniomis, be visų kitų veiksmų, būna išklausomi ir patys suinteresuoti asmenys“, – trečiadienį sakė vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas.

Šaltiniai teigė, kad šią savaitę Migracijos departamentas pradėjo tyrimą ir, greičiausiai, A.Šarijus artimiausiu metu neteks politinio prieglobsčio.

Visų pirma, todėl, kad išnyko aplinkybės, dėl kurių šitas teisinis statusas ukrainiečiui buvo suteiktas.

2012 metais A.Šarijus Lietuvos Vyriausybei teigė, kad yra persekiojamas prorusiško Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimo. Neva jis atliko tyrimą apie valdžios institucijų dalyvavimą narkotikų versle, todėl prieš jį buvo falsifikuojamos bylos.

Tačiau po Maidano pergalės V.Janukovyčius ir bendrai išdūmė į Rusiją, o Ukrainą dabar valdo provakarietiškos partijos. Tai lyg ir reiškia, kad išnyko aplinkybės, dėl kurių A.Šarijui reikėjo prieglobsčio.

Negalima teigti, kad savo „YouTube“ kanale ukrainietis atvira skelia Kremliaus propagandą, tačiau agresyvus tyčiojimasis iš kariaujančios Ukrainos kelia rimtų abejonių.

Kiti 15min šaltiniai teisėsaugoje sakė, kad nerimą kelia ir A.Šarijaus skleidžiamos idėjos. Negalima teigti, kad savo „YouTube“ kanale ukrainietis atvirai varo Kremliaus propagandą, bet agresyvus tyčiojimasis iš besiginančios nuo agresijos Ukrainos kelia rimtų abejonių.

Praėjusią savaitę 15min rašė, kad A.Šarijus šiuo metu aktyviai naudojasi visomis Lietuvos suteikto politinio prieglobsčio privilegijomis – keliauja po Vakarų Europą ir ten skleidžia savo idėjas. Jeigu Migracijos departamento pareigūnai pagaliau atims politinį prieglobstį, tai A.Šarijus nebegalės laisvai keliauti po Europą.

Šaltinių teigimu, šiuo metu ukrainietis laikinai gyvena Nyderlanduose pas savo vyresnę seserį. Jeigu Lietuvos prieglobstis bus atimtas, apie tai bus informuotos ir olandų institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius