Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 14

Medikai negauna per gripo epidemiją pažadėtų pinigų už viršvalandžius

Prieš kelis mėnesiu poliklinikų ir ligoninių medikai dirbo viršvalandžius, gelbėdami kiaulių gripo užkluptų ligonių gyvybes, dalis jų buvo atšaukiami iš atostogų, kviečiami medikai rezidentai. Nors tuometinis sveikatos apsaugos ministras žadėjo, kad už viršvalandžius bus sumokėta, tokie pažadai nebuvo ištesėti, skelbia „Lietuvos ryto televizija.“
Kiaulių gripas
Kiaulių gripas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „Lietuvos ryto televizija“, praėjus keliems mėnesiams nuo buvusio ministro Algio Čapliko pažado, medikai skundžiasi taip ir nesulaukę žadėtojo atlygio. Medikų profsąjungos pirmininkė Albina Kavaliauskaitė teigia, kad pinigų negavo niekas.

Tuo tarpu Ligonių kasos atstovai tvirtina, kad atlyginimai kai kur sumokėti, kai kur dar mokami, bet juos gaus ne visi. Pasirodo, kad bent jau poliklinikų gydytojams pinigai mokami remiantis tam tikra logika. Ligonių kasa paskaičiavo, kad kiaulių gripas smogė ne taip baisiai, kaip tikėtasi.

„Jeigu 2008 metais apsilankymų dėl gripo buvo 48 tūkst., tai 2009 metais - 138 tūkst. Taigi apsilankymų skaičius dėl gripo padidėjo 90 tūkst. atvejų, bet bendras apsilankymų skaičius pirminėje priežiūroje per metus stipriai sumažėjo – net puse milijono atvejų“, - „Lietuvos ryto televizijai“ aiškino Valstybinės ligonių kasos atstovas Viačeslavas Zaksas.

Pinigų už viršvalandžius gali tikėtis išrinktieji medikai. „Turi būti ryškus padidėjęs apsilankymų skaičius, kad tai atsilieptų gero darbo rezultatuose ir būtų skirti papildomi pinigai“, - tvirtina V.Zaksas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius