Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Nuo pandeminio gripo mirusio berniuko tėvai: kliedintis vaikas buvo gydomas ir raminamaisiais

Nuo vadinamojo kiaulių gripo mirusio berniuko tėvai kaltina medikus aplaidumu bei piktinasi, kad kliedintį vaiką gydę Kauno klinikų medikai jį girdė dar ir raminamaisiais „Relanium“ vaistais, pranešė TV3 žinios.
Kauno medicinos universiteto klinikos.
Kauno medicinos universiteto klinikos. / Eriko Ovčarenko/15 min.lt nuotr.

Naujausios žinios apie gripą

„Mes tiesiog įsitikinę, kad kalti medikai. Nes 19 valandų nuo atvykimo į priėmimą iki pat pristatymo į reanimaciją jisai negavo tinkamo gydymo, jį gydė simptomiškai, kaip paprastą kažkokį peršalimą – kaip konvejeris važiavo penicilinas, skysčiai, temperatūra, nebuvo jokio gydymo pagal jo ligą“, – trečiadienį sakė berniuko tėvas Rimantas Strioga.

„Praktiškai jis numirė naktį toj palatos lovoj, kai aš kviečiau ir kviečiau, sakiau, sesele, kliedi nemiega, seselė – „Relanium“, – pasakojo berniuko motina.

Šiuos tėvų įtarimus patvirtina ir medicinos auditoriai.

Praktiškai jis numirė naktį toj palatos lovoj, kai aš kviečiau ir kviečiau, sakiau, sesele, kliedi nemiega, seselė – „Relanium“, – pasakojo berniuko motinaMirusio vaiko tėvams leidus skelbti tyrimo išvadas, konstatuojama, kad Kauno medicinos universiteto medikai per vėlai diagnozavo berniukui pandeminį gripą. Jį gydė nuo plaučių uždegimo, nors vaikas jau sirgo vadinamuoju kiaulių gripu.

Auditoriai siūlo nubausti Kauno medicinos universiteto vaikų ligų klinikos Pirmojo vaikų skyriaus vadovę Birutę Pundzienę ir pediatrę Genovaitę Ryselienę.

Beje, B.Pundzienės vyras yra visų Kauno medicinos universiteto klinikų vadovas.

Trečiadienio rytą pas auditorius buvo atvykęs aiškintis KMUK Vaikų skyriaus vadovas Rimantas Kėvalas.

Vaiko tėvai kaltina medikus ir klastojus jo ligos istorija, nors auditoriai to nekonstatavo.

Gydytojas pripažįsta, kad galėjo padaryti raštvedybos klaidų, bet tik ne medicininių.

„Kada tikrina medicinos auditas yra randama įvairių ligos istorijos raštvedybos tvarkymo pažeidimų, kurį daro kiekvienas gydytojas, bet kada, bet kur. Deja, yra vienodos ligos, bet, deja, nėra vienodų ligonių. Ir į tokią invaziją, virusinę invaziją, plius bakterinę invaziją organizmas nevienodai reaguoja. Ir mūsų pastangos, mes dar davėme jam keletą šansų šitam vaikui, buvom stabilizavę būklę, deja, visos mūsų pastangos nuėjo per nieką“, – TV3 žinioms sakė R.Kėvalas.

Medicininis auditas pavestas atlikti ir Visagino ligoninėje, kur pirmadienį nuo vadinamojo kiaulių gripo mirė keturiasdešimtmetis. Jo žmona skundžiasi, kad medikai ligoniui nesuteikė būtinos pagalbos. Medikai prognozuoja, kad pandeminis gripas Lietuvoje gali nusinešti ir daugiau aukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius