Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
05 13 /00:43

Pergalė dar ne kišenėje: į antro turo baigtį G.Nausėda žiūri atsargiai

Premjerei Ingridai Šimonytei paskelbus tai, jog ji pateko į antrąjį prezidento rinkimų turą, šalies vadovas ir rinkimų favoritas Gitanas Nausėda sako, kad pergalė dar ne kišenėje, o tokios „nuotaikos“, kad rinkimai jau laimėti, yra labai pavojingos. Šalies vadovas taip pat dar kartą įgėlė konservatoriams.

G.Nausėda tvirtai pirmauja šių metų prezidento rinkimuose, tačiau jo turimos persvaros nepakaks, kad jis užsitikrintų pergalę pirmame ture.

Pagrindinė varžovė – konservatorių premjerė Ingrida Šimonytė jau paskelbė patekusi į antrąjį rinkimų turą, kuriame, kaip ir 2019 metais, susidurs kartu su G.Nausėda.

Jis, paklaustas, ar pergalė jau kišenėje, žiūrint į pirmojo turo rezultatus ir 2019 metų rinkimų rezultatus, teigė, kad taip galvoti nereikėtų.

„Man labai nepatinka tokios nuotaikos, tokios nuotaikos dažniausiai baigiasi liūdnai. Aš tikrai būsiu visiškai pasirengęs ir antrajam turui ir jokių nuotaikų nei sau, kad čia jau viskas išspręsta, nei juolab savo komandai tikrai neleisiu“, – pabrėžė G.Nausėda.

„Mes turime būti susikoncentravę ir eiti iki galo“, – pridūrė jis.

Jis taip pat pripažino, jog norėjosi laimėti dar pirmame ture, tačiau tiki, kad pavyks laimėti antrame ture.

G.Nausėdos teigimu, 2019 metų rinkimuose jo „startinės pozicijos“ buvo prastesnės, o šiemet – kur kas geresnės.

„Nereikia čia jokių strategijų“

Paklaustas, kokia bus jo strategija antrajam rinkimų turui, jis pabrėžė, kad jokių strategijų nereikia.

„Nereikia čia jokių strategijų. Esame veikiantys pareigūnai – aš prezidentas, o ji premjerė ir žmonės turbūt puikiausiai įvertinti mano penkerių metų darbą, jos ketverių metų darbą ir daryti savo išvadas“, – kalbėjo G.Nausėda.

Tuo pačiu jis vylėsi, kad dar pavyks su I.Šimonyte „išsamiau pakalbėti“ debatuose apie tuos klausimus, kuriems laiko per ankstesnius debatus nebuvo.

„Labai norėjosi, kad būtų paliestos ir žmonių su negalia problemos, bet to nepavyko padaryti, tikiuosi, kad tai padarysime, ir tikiuosi, kad galėsime kalbėti ne tik apie tuos darbus, kuriuos padarėme, bet ir apie tuos darbus, kurių nepavyko iki galo padaryti“, – sakė šalies vadovas.

Dūris konservatoriams

Jis taip pat išsakė pastabų dėl rinkiminės kampanijos, turėdamas omeny konservatorius, kurie reikalauja įvertinti finansinę paramą, kurią G.Nausėda gavo iš savo patarėjos, šiuo metu esančios motinystės atostogose.

„Ta kampanija galėtų būti kur kas labiau civilizuota ir nepalikti nemalonių prieskonių, kai yra užsipuolami žmones. Aš tikrai tokioje situacijoje negaliu tylėti ir pasakiau tai, ką pasakiau, nesigailiu šito, nes yra tam tikros ribos. Šita partija kartais leidžia sau akivaizdžiai per daug, jų reakcijos būna absoliučiai isteriškos ir nepagrįstos. Dėl to turbūt geriausias būdas su tuo kovoti yra tiesiog aiškiai tai įvardinti“, – piktinosi G.Nausėda.

„Galbūt kartais aš tai gana diplomatiškai darau, bet dabar darysiu tiesiog taip, kaip galvoju, taip ir pasakysiu“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius