-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 28

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apie ginčus dėl „Baltic Pride“: teismo sprendimą reikia vykdyti

Dėl liepos pabaigoje planuojamų homoseksualų eitynių „Baltic Pride“ vietos turėtų susitarti jų rengėjai ir Vilniaus valdžia, kaip buvo nurodęs teismas, tačiau teismo sprendimą reikia vykdyti, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Baltic pride Vilnius 2010
Baltic pride Vilnius 2010 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ojojoj… – emocingai į Lietuvos žurnalistų Briuselyje užduotą klausimą dėl nesutarimų, kur rengti eitynes, sureagavo šalies vadovė. – Atleiskite, teismas sprendė šį klausimą ir sprendimas buvo, kad savivaldos atsakomybė yra susitarti su interesantais rengti bet kokias eitynes.“

Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė

Tačiau D.Grybauskaitė iškart pridėjo, kad „teismo sprendimą reikia vykdyti, susitarimas turi įvykti, o vieta ir taip toliau yra dviejų besitariančių šalių rezultatas“.

Kaip portalas 15min.lt jau skelbė, sostinės savivaldybė praėjusią savaitę nusprendė nesuteikti galimybės Lietuvos gėjų lygai (LGL) rengti eitynes „Už lygybę“ pagrindinėje miesto gatvėje – Gedimino prospekte.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas buvo nurodęs savivaldybei iš naujo derinti pranešimą apie eitynių organizavimą. Gedimino prospekte, valdininkų teigimu, tuo metu vyks daugybė kitų renginių, tad eitynės pažeistų kitų vilniečių ir miesto svečių teises.

LGL lyderis Vladimiras Simonko tai pavadino tyčiojimusi ne tik iš jų, bet ir ir iš Lietuvos teismų.

Tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Amnesty International“ pasmerkė sprendimą neleisti seksualinių mažumų eitynių Gedimino prospektu ir pareiškė tęsianti spaudimą šalies valdžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius