-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

R.Šukys su A.Čapliku apsikeis postais?

Iš gausaus būrio kandidatų Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) pasirinko, jų nuomone, verčiausią tapti sveikatos apsaugos ministru – Seimo pirmininkės pirmąjį pavaduotoją Raimondą Šukį. Tuo tarpu neoficialiai teigiama, kad į atsilaisvinusį Seimo vicepirmininko postą gali būti siūlomas Algis Čaplikas.
Raimondas Šukys
Raimondas Šukys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmadienį posėdžiaudama LiCS valdyba nusprendė deleguoti R.Šukį į sveikatos apsaugos ministro postą. Šią kandidatūrą palankiai įvertino premjeras Andrius Kubilius ir kiti valdančiosios koalicijos partneriai. Galutinį žodį dėl jo tinkamumo eiti pareigas dar turi tarti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

R.Šukys teigia, kad pretenduoti į ministrus paskatino A.Kubiliaus ir kolegų pareikštas pasitikėjimas, premjero žadėta parama. Parlamentaras tikino, kad būsimosios pareigos jam bus nemenkas iššūkis „Matyt, tokia politikų užduotis – įveikti iššūkius ir pasiekti kokius nors rezultatus“, – svarstė jis.

Paskyrus R.Šukį ministru atsilaisvintų Seimo pirmininkės pirmojo pavaduotojo vieta. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno J.Razmos nuomone, liberalcentristai galėtų išlaikyti šį postą. „Tikiuosi, jie pajėgtų pasiūlyti Seimo pirmininkei Irenai Degutienei tinkamą kandidatą. Žinoma, reikėtų sužinoti ir I.Degutienės nuomonę šiuo klausimu, pasitarti koalicijos taryboje, taip pat išsiaiškinti LiCS poziciją“, – „Lietuvos žinioms“ sakė J.Razma.

Neoficialiai teigiama, kad į Seimo vicepirmininkus liberalcentristai siūlys ir praėjusios kadencijos parlamente pusmetį pirmojo pavaduotojo pareigas ėjusį A.Čapliką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius