Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

R.Vilkaičiui teks atsisveikinti su postu

Šalies premjeras Andrius Kubilius laukia, kol Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovai pasiūlys naują kandidatą į kultūros ministrus ir tuomet prezidentei teiks pareiškimą dėl dabartinio ministro Remigijaus Vilkaičio atstatydinimo.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis / Aurelijos Kripaitės nuotr.

„Sprendimas, man atrodo, jau seniai jums nekelia jokių abejonių. Tai yra partijos apsisprendimas ir aš tik laukiu vieno – kas bus pasiūlytas kaip kitas kandidatas. Pagal Konstituciją ir teisininkų išaiškinimus ministro pakeitimas gali vykti arba ministrui parašius atsistatydinimo pareiškimą, arba premjerui teikiant jo atleidimą ir kito ministro kandidatūrą“, – trečiadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Žurnalistų perklaustas, ar tai reiškia, kad jis vis dėlto ketina teikti R.Vilkaičio atstatydinimą, A.Kubilius sakė: „Tai čia jums naujiena?“  Pasak premjero, naujo konkretaus kandidato į naujuosius kultūros ministrus kol kas dar nėra.

15min.lt primena, kad trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, jog apsispręsti, ar dabartinis kultūros ministras R.Vilkaitis turėtų likti savo poste, reikia pačiai valdančiajai koalicijai.

Praėjusią savaitę Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkas Arūnas Valinskas premjerui oficialiai įteikė partijos tarybos ir frakcijos prašymą atšaukti iš ministro posto šios partijos deleguotą Kultūros ministerijos vadovą R.Vilkaitį. Tačiau A.Valinsko iš posto verčiamo R.Vilkaičio klausimas praėjusią savaitę nebuvo svarstomas, mat šis buvo išvykęs į komandiruotę Kroatijoje. A.Kubilius tvirtino neketinąs priimti sprendimo ministrui už nugaros.

Iš pradžių ministras kategoriškai atmetė galimybę atsistatydinti, o pirmadienį, susitikęs su šalies premjeru ir A.Valinsku, savo poziciją sušvelnino. Po susitikimo R.Vilkaitis netiesiogiai užsiminė esąs pasiruošęs atsistatydinti. „Savo sprendimus šiandien jau esu padaręs. Bet anksti juos dar sakyti. Aš noriu baigti kai kuriuos pradėtus darbus, iš tikro yra kelerios derybos šią savaitę, keli posėdžiai, kelios įstatymų pataisos ir aš norėčiau jas iš tikro pats kuruoti“, – sakė R.Vilkaitis.

Paklaustas, kiek laiko reikėtų, kad baigtų šiuos darbus, ministras teigė, kad „bent savaitės“.

Tuo tarpu antradienį R.Vilkaitis partijos pirmininkui įteikė pareiškimą dėl pasitraukimo iš TPP.

Kiek seniau neoficialiai teigta, esą TPP nepatenkinta dėl to, kad pačios deleguotas ministras  nesitaria. R.Vilkaitis esą nesprendžia kultūros srityje susikaupusių problemų. Savo ruožtu A.Kubilius teigė didelių priekaištų R.Vilkaičiui neturintis. „Vieną priekaištą galiu tarti: galbūt kaip žmogus, pakankamai naujas politikoje, (R.Vilkaitis) nelabai paisė tų labai reikšmingų politikos abėcėlės taisyklių, kad su partija, su frakcija, kuri delegavo į ministro postą, reikia palaikyti labai glaudžius ryšius. Dėl to dabar ir turime tokių problemų“, – sakė A.Kubilius.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą TPP priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai. TPP Seime turi 7 atstovus.

Remiantis šalies Konstitucija ministrus skiria ir atleidžia ministro pirmininko teikimu prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius