-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 10

TV eteryje Seimo nariai dėl homoseksualų svaidėsi įžeidimais

LTV laidoje „Savaitės atgarsiai“ Seimo nariai neslėpė priešiškumo vienas kitam dėl nesutampančių požiūrių į homoseksualų eitynes.
Seimo nariai veržiasi pro policininkus
Seimo nariai veržiasi pro policininkus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Laidoje Seimo nariai Kazimieras Uoka bei Petras Gražulis, kurie praėjusį šeštadienį užsipuolė seksualinių mažumų eitynių dalyvius, teigė nekurstę jokių riaušių ir neskatinę minios veržtis eitynių dalyvių link. K.Uoka tvirtino, kad jie tik vienas kitą ragino eiti žygiuojančių homoseksualų link, nes nusprendė, jog eitynėms laikas jau baigtas ir jie turi teisę patekti į tą vietą. Be to, parlamentarai tikino, kad juos įžeidė tai, jog du Seimo nariai, eisenos dalyviai, buvo ginami policijos pareigūnų, o jiems net nebuvo leista patekti prie homoseksualų. Į tai Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko atsakė, kad parlamentarai prie eisenos pakliūti negalėjo, nes nebuvo įtraukti į dalyvių sąrašus, o pareigūnai buvo informuoti, kad šie politikai yra nepageidaujami.

Kaltino vieni kitus

Seimo nariai Rokas Žilinskas ir Marija Aušrinė Pavilionienė neslėpė savo itin neigiamo nusistatymo šių dviejų kolegų atžvilgiu. R.Žilinskas teigė, kad šie politikai užsiima demagogija, ir kaltino juos veidmainyste. Jis tvirtino, kad prieš eitynes jie kurstė neapykantą, o yra tai baisus nusikaltimas žmogiškumui.

M.A.Pavilionienė P.Gražuliui rėžė tiesiai šviesiai: „Jūs sakote, kad mylite žmones? Jūs nekenčiate žmonių.“ Parlamentarė taip pat apkaltino jį primityvumu ir kad daro gėdą Lietuvai. „Jūs man kaip žmonės neegzistuojate“, – sakė A.M.Pavilionienė. P.Gražulis, atsakydamas į tai, teigė ir nenorintis, jog tokia Seimo narė jį gerbtų.

Šitie žmonės pamišę dėl sekso, – sakė M.A.Pavilionienė.M.A.Pavilionienė taip pat teigė esanti pasišlykštėjusi, kokius plakatus buvo pasigaminę homofobai, kaip jie elgėsi. „Šitie žmonės pamišę dėl sekso – jie kalba tik apie lytinius organus“, – sakė ji kalbėdama apie P.Gražulį ir K.Uoką.

Įžeidimais politikai svaidėsi ir kalbėdami apie tai, ar  vis dar laiko vienas kitą kolegomis. P.Gražulis teigė nenorintis, kad R.Žilinskas jį vadintų kolega, nebent jeigu atsiprašytų. Panašu, kad Seimo koridoriuose šie politikai nebus linkę ir sveikintis. A.M.Pavilionienė tvirtino, kad nenorėtų nė vienam iš šių oponentų paspausti rankos. K.Uoka irgi sakė, kad anksčiau paduodavo ranką R.Žilinskui, tačiau dabar nebent pasisveikins, tačiau rankos nepaduos. Tuo tarpu R.Žilinksas buvo nusiteikęs kur kas taikiau ir tikino paduosiantis ranką, net jeigu jam bus atsakyta kumščiu.

Apie įsivaikinimą nekalba

Laidoje V.Simonko dar kartą pakartojo, kad šeštadienio eiseną vertina labai gerai, ją apkartino tik dviejų Seimo narių išpuolis. Jis sakė, kad policija darbą atliko labai gerai.

Tuo tarpu P.Gražulis piktinosi, kad gėjams apsaugoti buvo mestos tokios didžiulės policijos pajėgos. Anot Seimo nario, net popiežius buvo saugomas mažiau.

Įnirtingos diskusijos laidoje užvirė ir P.Gražuliui pareiškus, kad homoseksualai yra nelaimingi žmonės, kurie galėtų būti gydomi iš valstybės lėšų. Į tai V.Simonko atsakė, kad gydyti reikėtų tokius žmones kaip P.Gražulis, kurie serga tokia neapykanta.

Laidoje prie jokių išvadų taip ir neprieita – visi dalyviai liko prie savo ne kartą išsakytų idėjų. Eisenoje dalyvavę žmonės džiaugėsi, kad galbūt ji padidins toleranciją ir prasidės diskusijos visuomenėje, o K.Uoka ir P.Gražulis baiminosi, jog tai tik pirmas žingsnis, o vėliau homoseksualai sieks galimybės kurti šeimą ir įsivaikinti. Tiesa, V.Simonko paneigė tokią siekiamybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius