-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 06 /15:42

Antradienio naktį Kaune žaibiškai apvogtos dvi elektronikos parduotuvės

Trys minutės. Tiek laiko užteko gerai pasiruošusiems vagims apšvarinti Kaune, Jonavos gatvėje įsikūrusią elektronikos parduotuvę „GPS meistras“. Netrukus, taip pat per kelias minutes, kaip įtariama, tie patys nusikaltėliai apvogė dar vieną elektronikos parduotuvę „SAGnetA“, įsikūrusią Raudondvario plente.
Vaizdo kameros užfiksavo kaukėtus įsilaužėlius
Vaizdo kameros užfiksavo kaukėtus įsilaužėlius / „GPS meistras“ nuotr.

Signalizacija parduotuvėje „GPS meistras“ įsijungė 3.20 val. Saugos tarnybos darbuotojų teigimu, jie įvykio vietoje buvo už keturių minučių, tačiau ilgapirščiai jau buvo pasprukę. Juos bandė susekti policijos kinologai, tačiau nesėkmingai.

„GPS meistras“ direktorius Ričardas Pūkas sakė, kad parduotuvėje buvusios prekės buvo apdraustos, tačiau vargu ar draudimo bendrovė padengs visus patirtus nuostolius. Pirminiais skaičiavimais, ilgapirščių padarytas nuostolis siekia kelias dešimtis tūkstančių litų.

„Jie griebė ir brangias, ir pigias  prekes“, – sakė R.Pūkas. Socialiniame tinkle jis išvardino pavogtus daiktus: radijo ryšio stotelės CB, „President“, TTI, „Midland“, firmų „Freecom“, „Woufun“ gaminiai, GPS navigacijos sistemos, veidrodinis fotoaparatas su profesionaliu objektyvu.

Maždaug už 20 minučių, kaip įtariama, tie patys du kaukėti vagys įsibrovė į už maždaug 10 minučių kelio esančią televizijos priedais, antenomis, vaizdo kameromis prekiaujančią  parduotuvę „SAGnetA“, kuri yra įsikūrusi Raudondvario plente.

„Peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotą vagystę, nustebino vagių ramumas. Jie visiškai nesijaudino“, – stebėjosi R.Pūkas.

Jis paragino žmones nepirkti išvardintų prekių, kurias, jei neiškeliaus už Lietuvos sienos, patraukliomis kainomis gali būti bandoma platinti per skelbimų portalus, socialinius tinklus. „Sąžinės reikalas – ar vagis įduoti, ar bent jau jų neparemti perkant iš jų prekes“, – teigė R.Pūkas.

Papildyta 12.10 val.: Parduotuvės „SAGnetA“ vadovas Giedrius Šeputis telefonu 15min.lt sakė, kad nusikaltėliai iš parduotuvės pavogė televizijos priedėlius, televizorius, vaizdo kameras, kitą vaizdo techniką. Patirti nuostoliai dar skaičiuojami. Parduotuvė jau buvo kartą apvogta prieš keturis metus.

G.Šeputis patvirtino, kad vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo kaukėtus ilgapirščius, tačiau daug naudos iš to vargu ar bus, nes vaizdas nepakankamai ryškus. „Turbūt, kad tai tie patys vagys, nes per daug sutapimų“, - sakė G.Šeputis, paklaustas, ar tie patys nusikaltėliai įsilaužė į abi parduotuves.

Papildyta 15.23 val.: Kauno apskrities VPK atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius 15min.lt informavo, kad dėl abiejų vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai Kauno miesto Žaliakalnio ir Santakos policijos komisariatuose. Pareigūnai įvykių kol kas plačiau nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius