-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiu lygiu oficialiai patvirtinta: Drąsius Kedys negyvas (atnaujinta 11.44 val.)

Laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas apie ekspertizės rezultatus pirmiausia informavo šalies vadovę Dalią Grybauskaitę.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

Generalinė prokuratūra oficialiai pranešė ekspertizės rezultatą: specialistai patvirtino, jog savaitgalį prie Kauno marių rasti palaikai – D.Kedžio.

Ketvirtadienį prezidentė D.Grybauskaitė susitiko su laikinai generalinio prokuroro pareigas einančiu R.Petrausku.

Pokalbio metu R.Petrauskas patvirtino, jog Kaune rasti palaikai yra D.Kedžio, informavo valstybės vadovę, jog bylą iš Kauno apygardos prokuratūros perėmė tirti Generalinė prokuratūra, rašoma prezidentūros pranešime.

Generalinė prokuratūra nuo trečiadienio yra įsipareigojusi oficialiai informuoti apie ekspertizės rezultatus ir visą visuomenę. Pranešama, kad speciali spaudos konferencija Generalinės prokuratūros būstinėje bus surengta ketvirtadienį 16 val., 15min.lt žurnalistai pateiks šviežiausią joje paskelbtą informaciją.

Neoficiali informacija apie teigiamas ekspertizės išvadas iš prokuratūros nutekėjo dar trečiadienio vakarą. Generalinės prokuratūros atstovai apgailestavo, kad žurnalistai sugebėjo pergudrauti vieną Kauno apygardos prokuratūros prokurorą.

Trečiadienio pavakarę nedviprasmiškai šią informaciją žiniasklaidai buvo pateikęs ir pats R.Petrauskas: „Aš, kaip žmogus, galiu sakyti: taip, tai tas žmogus! Bet kaip pareigūnas neturiu ant stalo oficialaus dokumento, kad čia Drąsius Kedys.“

Kaip žinoma, 37 metų D.Kedžio palaikus Vilniuje, Teismo medicinos instituto laboratorijoje, tyrė iš penkių ekspertų sudaryta speciali komisija. D.Kedžio tapatybę 100 proc. patvirtino vienintelis tokiu atveju maksimaliai tikslus DNR tyrimas. Naujienų portalas 15min.lt jau pasakojo, kad atlikti tokius tyrimus mūsų šalyje yra sudarytos kone idealios sąlygos. 

Šiandieniame susitikime su laikinuoju vyriausiuoju prokuroru valstybės vadovė atkreipė R.Petrausko dėmesį į šio įvykio sukeltą didelį visuomenės susirūpinimą, pabrėžė būtinybę imtis visų teisinių priemonių, jog tyrimas vyktų objektyviai, nešališkai ir operatyviai.

„Konstitucija įpareigoja prokuratūrą ginti asmens, visuomenės ir valstybės teises bei teisėtus interesus. Nuo prokurorų sąžiningumo ir profesionalumo priklauso, kaip žmonės vertina visos prokuratūros ir teisėsaugos apskritai darbą“, – prezidentūros pranešime cituojama D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius