Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birštono merė Dirginčienė išteisinta, jos pavaldiniai taip pat (video)

Korupcija ir savivaldybės turto pasisavinimu kaltinta Birštono merė Nijolė Dirginčienė išteisinta. Tokį sprendimą penktadienį paskelbė Kauno rajono apylinkės teismas.
Teismas išteisino visus tris Birštono savivaldybės atstovus (iš kairės): D.Žitkuvienę, N.Dirginčienę ir V.V.Revucką
Teismas išteisino visus tris Birštono savivaldybės atstovus (iš kairės): D.Žitkuvienę, N.Dirginčienę ir V.V.Revucką / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt rašė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai Birštono miesto savivaldybėje apsilankė 2010 metų vasario pradžioje.

Netrukus po to N.Dirginčienei ir Birštono savivaldybės administracijos direktoriui Valentinui Vincui Revuckui bei savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjai Danutei Žitkuvienei buvo pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos. Į STT akiratį merė ir valdininkai pateko, kai vienas birštonietis pranešė, kad kurorto savivaldybė už 2 175 litus įsigijo baldų, bet jie atsidūrė Lietuvos socialdemokratų partijos, kuriai priklauso visi trys miesto valdžios atstovai, Birštono skyriaus patalpose.

Kaltinimai merei netrukus papildyti ir dėl kyšininkavimo. Kurorto merė kaltinta iš vieno Birštono verslininko, susijusio su planuojamos degalinės statybomis, paėmusi ne mažiau kaip 1 000 litų kyšį ir už tai pažadėjusi jam palankų sprendimą. STT turimoje vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip verslininkas merei jos kabinete perduoda voką, kuriame, kaip įtarta, pinigai.

Pareiškus įtarimus, Birštono valdžios atstovai buvo nušalinti nuo pareigų keliems mėnesiams, tačiau vasarą grįžo į savo postus.

Pasigedo kaltę įrodančių faktų

Penktadienį Kauno rajono apylinkės teisme visų trijų kaltinamųjų laukė maloni žinia: teismas nusprendė, kad bylos medžiagoje nėra faktų, įrodančių jų kaltę, tik prielaidos, todėl visi trys kaltinamieji išteisinti.

Pagrindiniai motyvai, lėmę tokią bylos baigtį, yra nepakankami įrodymai. Paaiškėjo, kad baldai, kuriuos kaltinamieji neva ketino pasisavinti, iš savivaldybės į socdemų patalpas buvo iškelti laikinai – kol Birštono savivaldybėje vyko remontas. Įrodymų, kad kaltinamieji ketino jų negrąžinti, teismui nebuvo pateikta.

Birštono merės munduras nuplautas ir dėl jai pateiktų kaltinimų kyšininkavimu. Teismas konstatavo, kad bylos medžiagoje nepakanka tikrų faktų, įrodančių, jog N.Dirginčienei įteiktame voke buvo pinigų. Vaizdo medžiagoje matyti tik tai, kad merei paduodamas vokas, o ne jo turinys. Teisme liudydamas verslininkas, kuris buvo įtariamas kyšio davimu, aiškino, kad voke tąkart buvo tik šventinis sveikinimas, skirtas merei. Tiesa, vėliau, klausiamas apie merės kabinete rastus pinigus, jis pateikė kitą versiją. Anot jo, merei įteiktame voke galėjo būti pinigų, tačiau jie buvo skirti ne N.Dirginčienei, o darbuotojų algoms. Merei šis vokas esą atiteko per klaidą – vietoj sveikinimo.

Išgirdusi išteisinamąjį teismo sprendimą Birštono merė nebuvo kalbi. Pasak jos, šis teismo sprendimas įrodo, kad teisėsauga Lietuvoje veikia.

VIDEO: Birštono merė Nijolė Dirginčienė išteisinta

Valstybės kaltinimą byloje palaikantis prokuroras teigė dar neapsisprendęs, ar skųs aukštesnės instancijos teismui Kauno rajono apylinkės teismo sprendimą išteisinti Birštono valdžios atstovus. Tai padaryti jis gali per 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius