-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 14 /11:26

BMW 530 avarija Vilniuje: dvi iš penkių perėjoje partrenktų pėsčiųjų – reanimacijoje

Penktadienio vakarą apie 20 val. 30 min. Vilniuje, Erfurto ir Žėručio gatvių sankryžoje, automobilis BMW 530, kurį vairavo neblaivus 23-ejų metų jaunuolis, partrenkė per važiuojamąją kelio dalį nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusias 76-erių metų moterį (įvairių kūno sričių kombinaciniai lūžiai), 73-ejų metų moterį (blauzdikaulio lūžis) ir 20-metę merginą (juosmens slankstelio lūžis), kurios paguldytos į ligoninę, bei 4-erių metų mergaitę (galvos sumušimas) ir 11-os metų mergaitę (dešinio klubo ir šlaunies nubrozdinimai), kurios išleistos gydytis į namus.
Avarijos vietoje
Asociatyvinė iliustracija: apgadintas 5-osios serijos BMW. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jei Lietuvoje prigis praktika piktybiškus KET pažeidėjus bausti kaip potencialius žudikus, teismas sostinėje netrukus sulauks kelių erelio, kurį vertėtų teisti už pasikėsinimą atimti iškart penkias gyvybes.

Šeštadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato paviešintoje praėjusios paros nusikaltimų suvestinėje užfiksuota, kad 2015-03-13 d. vakarą, 20.33 val., Vilniuje, Erfurto-Žėručio gatvių sankryžoje, pilietis J.Š. (gimęs 1991 m.), būdamas neblaivus (1,68 prom.) vairavo automobilį BMW 530 ir partrenkė per važiuojamą dalį, nereguliuojama pėsčiųjų perėja, ėjusias penkias pėsčiąsias.

O.B. (gimusi 1938 m.), Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje (RVUL) jai nustačius kūno sričių kombinacijų lūžius, paguldyta į 1-ąjį reanimacijos skyrių.

L.P. (gimusi 1941 m.), kuriai RVUL nustačius blauzdikaulio lūžį, irgi paguldyta į 1-ąjį reanimacijos skyrių.

Nukentėjo ir pėsčioji J.P. (gimusi 1995m.), kuriai RVUL nustačius juosmens slankstelio lūžį, ji paguldyta į Traumatologinį skyrių.

Tuo tarpu mažametė G.Ž. (gimusi 2010 m.), kuriai VUVL nustačius galvos sumušimą, paleista namo, o nepilnametė G.Ž. (gimusi 2003m.), kuriai VUVL nustačius dešinio klubo ir šlaunies nubrozdinimus, irgi gydoma ambulatoriškai.

Pernai gruodį Panevėžio apygardos teismas paskelbė, kad Utenoje tris žmones užmušęs neblaivus vairuotojas Mantas Šironas, kaltintas ne tragiškos avarijos sukėlimu, o tyčiniu trijų žmonių nužudymu, ilgam sės už grotų. Teisėjai 26 metų vaikiną už grotų pasiuntė keturiolikai metų, nors pagal senamadišką teismų praktiką, kaip KET pažeidėjui, jam grėsė tik iki dešimties. Tiesa, nuteistasis su advokate nuosprendį kaipmat apskundė, ir griežtas verdiktas dar neįsiteisėjo.

Avarijos sostinėje įtariamasis kaltininkas, panašu, irgi nusipelnė itin griežto požiūrio. Pirmiausia, vaikinas sėdo prie vairo neteisėtai – teisė vairuoti transporto priemones iš jo atimta už ankstesnį šiurkštų pažeidimą (vairavo girtas).

Antra, šįkart pažeidėjas irgi buvo visiškai girtas.

Be to, mieste, kur standartiškai leidžiamas vos 50 km/val. greitis, pakankamai galingu BMW su trijų litrų darbinio tūrio variklio jis lėkė bent dvigubai, o gal net trigubai greičiau.

Galiausiai, tik laimingo atsitiktinumo dėka avarija vos nesibaigė bent penkių žmonių žūtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius