Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Praeityje garsus medikas teisme įrodinėja, kad alaus iš parduotuvės nevogė

Praeityje garsus medikas vieną mūšį jau laimėjo: Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT) įrodė, kad už smulkią vagystę buvo nubaustas neteisėtai, tad šią bylą tenka nagrinėti iš naujo.
Daktaras Uksas teisme
Daktaras Uksas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį V.Ukso administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjęs Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Gintaras Dzedulionis su atsakomybėn traukiamu vilniečiu bendravo lyg su senu pažįstamu.

„Dokumento aš jūsų neprašysiu, nes gerai jus pažįstu“, – šypsojosi patyręs Temidės tarnas.

Teisėjas atsivertė bylos medžiagą, iš kurios paaiškėjo, kad 51 metų V.Uksas kaltinamas dėl smulkios vagystės vieną vakarą parduotuvėje „Maxima“ sostinės Ukmergės gatvėje.

„Ir ką gi jūs čia tokio nugvelbėte?“ – ieškodamas duomenų dokumentuose, pasiteiravo G.Dzedulionis ir pats atsakė: „Alus!“

Kaip jau pasakojo 15min.lt, dar pernai spalį tas pats Vilniaus 1-asis apylinkės teismas nubaudė V.Uksą 300 litų bauda, nes šis parduotuvėje nesumokėjo 0,99 lito už „Optima linija“ alaus butelį.

Tačiau, kaip portalui 15min.lt dar prieš šiandieninį posėdį pasakojo pats praeityje garsus gydytojas anesteziologas, nutarimą jam skirti baudą vienas teisėjas pasirašė tą dieną, kai oficialiai atostogavo. Todėl LVAT grąžino šią bylą nagrinėti iš naujo.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Daktaras Uksas teisme
Daktaras Uksas teisme

„Pone Uksai, drąsiai galite pretenduoti į Gineso rekordų knygą!“, – pareiškė gerai nusiteikęs teisėjas G.Dzedulionis.

„Dėkoju!“, – suskubo atsiliepti V.Uksas.

„Pagal pažeidimų skaičių“, – kokio pobūdžio rekordininku vyriškis pretenduoja tapti, patikslino teisėjas.

„Kiek žinau, pagal reitingus Lietuvoje šiuo metu esu 7-as, bet vilčių yra laimėti!“ – šmaikštumu stengėsi neatsilikti nuo teisėjo V.Uksas.Drąsiai galite pretenduoti į Gineso rekordų knygą!, – teisėjui G.Dzedulioniui padarė įspūdį V.Ukso, kaip užkietėjusio pažeidėjo, biografija.

Abiems grįžus prie rimtų reikalų, teisėjas teiravosi V.Ukso, ar šis sutinka su jam pareikštu kaltinimu, o vilnietis atsakė neigiamai: „Ne, aš kategoriškai nesutinku!“

Apsaugininkas priminė žvėrį

Jis pasakojo minėtame prekybos centre apsiperkantis kone kiekvieną dieną. „Pažįstu nuo parduotuvės vedėjos iki kiekvienos kasininkės!“, – pasakojo V.Uksas.

Nesutaria jis tik su vienu apsaugos darbuotoju, su kuriuo konfliktas kilo ne tik byloje minimą vakarą, bet ir vieną sykį maždaug prieš metus.

„Prie manęs priėjo kaip žvėris tas apsaugininkas, kuris mane per metrą už nugaros sekė nuo pat alkoholio skyriaus. Tas butelis buvo padėtas prie kasos, kur yra informacija, ir aš norėjau už jį sumokėti. Jei aš norėjau jį vogti, kodėl jie man neleido nueiti nors metro už kasos?“ – piktinosi dažnas teismų svečias.

Jis reiškė nepasitenkinimą ir tuo, jog apsaugininkai nepateikė teismui filmuotos medžiagos, kaip jis galimai vogė alų.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Daktaras Uksas teisme
V.Uksas

Teisėjas G.Dzedulionis pareiškė, kad tokiu atveju jis yra priverstas atidėti bylos nagrinėjimą ir kviesti liudytojus.

„Aš visokių nesąmonių esu pridaręs. Bet tokios didelės nesąmonės dar nesu padaręs!“, – V.Uksas tiki teisme tikrai įrodysiąs, kad gėrimo už 0,99 lito nevogė. Jis pridūrė galėsiantis pakviesti vieną parduotuvės darbuotoją, kuri teisme paliudys jo naudai. „Savo liudytojus kviečiatės pats, o aš kviečiu jūsų draugus apsaugininkus“, – šiais žodžiais šmaikštusis G.Dzedulionis baigė trečiadienio teismo posėdį ir atsisveikino iki pavasario.

Spalvingas pažeidėjas

Kaip jau ne sykį pasakojo 15min.lt, V.Uksas yra vienas spalvingiausių mūsų šalies pažeidėjų (žr. susijusius straipsnius). Sykį sustabdytas policijos prie mašinos su švyturėliais vairo, neblaivus buvęs kandidatas į Seimą prisistatė kontržvalgybos karininku. Kitą sykį niekada teisių neturėjęs vairuotojas tikino, kad mašiną vairavo kitas žmogus, kuris pabėgo, pasislėpė, o netrukus ir nusižudė.

Beje, V.Ukso ir neprastos teisinės žinios. Byloje dėl vairavimo neblaiviam pernai jis buvo sugebėjęs įtikinti LVAT teisėjus, kad ne be pateisinamos priežasties praleido žemesnės instancijos teismo nutarimo apskundimui numatytą terminą. Maža to, pateikęs skundą V.Uksas sugebėjo įrodyti, kad ankstesnis teismo sprendimas uždaryti jį 30-čiai parų į areštinę yra neteisėtas, mat įstatymai draudžia tokiu būdu auklėti neįgaliojo pažymėjimą turinčius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius