-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtų pareigūnų nuotykiai keliuose sekmadienį sukėlė galvos skausmą VRM vadovui Raimundui Palaičiui: kalbėsiuosi su jų tiesioginiais vadovais...

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis mano, kad pareigūnai gali atsipalaiduoti ne darbo metu, tačiau tiems pavaldiniams, kurie šį savaitgalį akivaizdžiai perlenkė lazdą, VRM vadovas žada užkurti pirtį.
Šeštadienį Šilutėje lankėsi Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.
Vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui neleidžiama atsikvėpti net per išeigines. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Kaip rašo portalas 15min.lt, šį savaitgalį Lietuvą šiurpina neblaivūs, laisvalaikiu švyturėlius ir uniformas keliuose naudojantys pareigūnai.

Trys iš keturių šiomis dienomis „sublizgėjusių“ angelų sargų, išskyrus Karo policijos patrulį, tarnauja Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose struktūrose.

Sieks, kad būtų įvertinti

„Mano pozicija šiuo klausimu labai griežta – visiems, kurie drįsta vairuoti išgėrę, įstatymų numatyta tvarka turi būti skiriamos griežtos baudos. Tai, kad išgėrę vairavo pareigūnai – sunkinanti aplinkybė“, – sekmadienio popietę portalui 15min.lt principinę poziciją išreiškė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovas Raimundas Palaitis.

Ministras kalbėjo: „Nemanau, kad pareigūnai negali atsipalaiduoti ne darbo metu, tačiau jiems niekas nesuteikia teisės pažeidinėti įstatymus.“

R.Palaitis dar pridūrė: „Kalbėsiuosi su tiesioginiais pareigūnų vadovais, kad situacija būtų tinkamai įvertinta.“

Daugelį jėgos struktūrų valdančios ministerijos vadovas priminė, jog, pavyzdžiui, policijoje pokyčiai jau matyti įgyvendinus vieną iš VRM rekomendacijų – steigti Imuniteto valdybą.

„Svarbu, kad būtų įgyvendintos rekomendacijos, kurios padės patiems pareigūnams išsaugoti nepriekaištingą savo tarnybos reputaciją“, – viliasi ministras R.Palaitis.

„Svarbu, kad būtų įgyvendintos ir kitos rekomendacijos, kurios padės patiems pareigūnams išsaugoti nepriekaištingą savo tarnybos reputaciją“, – įsitikinęs ministras R.Palaitis.

4 įvykiai su pareigūnais

Portalas 15min.lt šį savaitgalį pranešė jau apie keturis Lietuvos keliuose, kaip įtariama, neblaivius siautėjusius pareigūnus.

Pareigūnų siautėjimus keliuose šį savaitgalį pradėjo Klaipėdoje su nelegaliais švyturėliais girtas lėkęs ir avariją padaręs Karo policijos apsaugos patrulis, taip pat Merkinėje prie vairo įkliuvęs išgėręs pasienietis, o pratęsė Alytų šiurpinęs Kauno policininkas, kuris su svetimu golfu Alytuje važiavo šaligatviu, nulaužė ženklą, trenkėsi į hidrantą, pabėgo iš avarijos vietos, o po 10 minučių įkliuvęs įpūtė 2,21 promilės alkoholio.

Savo ruožtu Molėtų rajone į trijų mašinų avariją pakliuvo ne tarnybos metu vairavęs, bet uniformą dėvėjęs ir blaivumą tikrintis atsisakęs Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 1-ojo būrio vyriausiasis patrulis.

Krito komisarai, ministras

Neblaivūs įkliūvantys pareigūnai – nuolatinis policijos vadovų galvos skausmas ir visuomenės pasipiktinimo objektas.

Dabartinis šalies generalinis komisaras Saulius Skvernelis Lietuvos policijai pradėjo vadovauti po to, kai iš pareigų teko pasitraukti Vizgirdui Telyčėnui. Atsistatydinimu ekskomisaras reagavo į buvusio Trakų policininko Sigito Šostako pernai vasarį sukeltą tragišką tris gyvybes nusinešusią avariją greitkelyje Vilnius–Kaunas.

Panašiai policijos vadovybę buvo sukrėtusi ir tragedija Skuodo rajono Aleksandrijos gyvenvietėje, kai 2007 metų lapkričio 7 dieną automobilį BMW neblaivus vairavęs policininkas Saulius Paulikas partrenkė tris ketvirtokus. Iš postų po šio įvykio pasitraukė tuometinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius bei vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Raginimai atsistatydinti dabartiniam VRM vadovui R.Palaičiui pasigirdo dar pernai balandį, kai po Vizgirdo Telyčėno pasitraukimo iš policijos generalinio komisaro posto žiniasklaidoje pasipylė pranešimai apie neblaivius pareigūnus, tačiau ministras nuolat tikina, kad padėtis sistemoje gerėja, tad apie atsistatydinimą dėl šių priežasčių jis nė nesvarsto.

Panašios pozicijos – kad reikia ne atsistatydinti, o kovoti su negerovėmis, laikosi ir generalinis komisaras S.Skvernelis, kurį visada džiugina įkliūvantys neblaivūs pareigūnai: „Sistema valosi!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius