-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune patvinęs upelis grasino apsemti keletą namų (nuotraukos)

Antradienio vakarą Panemunėje patvinęs Semenos upelis ant kojų sukėlė ugniagesius gelbėtojus bei Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos tarnybos darbuotojus.
Patvinęs upelis
Patvinęs upelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Baiminantis, jog vanduo ims semti arčiausiai upelio esančius namus, buvo svarstoma ir apie kelių Pušų ir Upelio gatvių gyventojų evakavimą. Tačiau to neprireikė, nes pasibaigus lietui upelyje vanduo nustojo kilti.

„Šiuo metu situacija stabilizavosi. Pati gamta mums padeda – kol nelyja, vanduo upelyje nebekils“, – sakė iš nelaimės vietos 22 val. namo išvažiavęs Civilinės saugos skyriaus vedėjas Vytautas Griškonis.

Dėl Upelio ir Pušų gatvėse gyvenančių kauniečių saugumo sunerimta antradienį vakare, po stipraus lietaus, kai gyventojai pastebėjo sparčiai kylantį vandens lygį upelyje.

Į Panemunę iškviestų ugniagesių teigimu, didžiausia grėsmė buvo kilusi trims Upelio gatvėje ir dviems Pušų gatvėje esantiems namams, arčiausiai kurių teka Semenos upelis. Vanduo jau sėmė kai kuriuos sklypus, vieno iš namų rūsyje taip pat buvo apie 30 cm vandens.

Pirminiais duomenimis, vandens telkinys patvino užsikimšus dviems iš trijų pralaidų. 

„Gyventojai perspėti, kad pastebėję, jog vanduo vėl kyla, kviestųsi pagalbą. Tuomet visos tarnybos vėl bus sukeltos ant kojų“, – sakė V.Griškonis, užtikrinęs, jog šiuo metu Panemunėje Semenos upelis pavojaus nekelia.

Ugniagesių teigimu, Semenos upelis šiuo metu – tarsi tiksinti bomba. Greitai sutvarkyti užsikimšusių pralaidų neišeina. O palijus likusi viena pralaida nebepajėgs praleisti vandens ir upelis vėl patvins.

Gerai, kad didžiausias pavojus ne gyvenamiesiems namams, bet dauboje esantiems garažams. Gyventojai, kurių namai yra arčiausiai, perspėti. Praktiškai gyvena antrame aukšte“, – sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Vidaus tarnybos kapitonas, Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Alekna.

Priminsime, jog Semenos upelis buvo patvinęs ir pavasarį. Po kelių dienų pakaunėje kilo didžiulis potvynis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius