-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kubilių fotografavęs ginkluotas vilnietis teisme laimėjo pirmąją kovą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį dėl formalių pažeidimų panaikino policijos nutarimą skirti Andriui Dambrauskui 460 litų baudą ir nurodė pareigūnams iš naujo išspręsti šią situaciją.
Byla teisme: vilnietis A.Dambrauskas teisme susitiko su protokolą surašiusio komisariato atstove.
Byla teisme: vilnietis A.Dambrauskas teisme kol kas laimi prieš protokolą atbulomis rankomis surašiusio komisariato atstovę R.Janavičienę. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt ne sykį pasakojo apie vilniečio A.Dambrausko bandymą sostinės Pilies gatvėje nufotografuoti premjerą Andrių Kubilių.

Politiką saugoję Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai tikina, jog kai vilnietis pakėlė rankose fotoaparatą, iš po striukės išlindo A.Dambrausko nešiojamas ginklas.

VAD atstovai perdavė surinktą medžiagą apie ginklo laikymo tvarkos pažeidimą sostinės 3-iojo komisariato pareigūnams, policija nutarė A.Dambrauskui skirti 460 litų baudą.

Šį nutarimą vilnietis apskundė VAAT teisėjams.

Anot vilniečio, neįtikėtina, kad apsaugos darbuotojas net per dėklą sugebėjo įžvelgti tikslų jo ginklo modelį.Posėdžio metu administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo VAD apsaugininką pavadino Terminatoriumi, o save palygino su Chucku Norrisu.

Anot vilniečio, neįtikėtina, kad apsaugos darbuotojas net per dėklą sugebėjo įžvelgti tikslų jo ginklo modelį, o kalbos apie jo pasipriešinimą apsaugininkams taip pat perdėtos – tai akivaizdu peržiūrėjus incidento vaizdo įrašą.

Bylą išnagrinėjusi VAAT teisėja Liuda Arlauskienė, galima sakyti, kol kas nesigilino į esminį šio ginčo klausimą – pažeidė A.Dambrauskas Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą ar ne?

Tačiau šioje byloje A.Dambrauskas kol kas yra laimėtojas: teismas panaikino policijos nutarimą skirti jam baudą ir grąžino šį klausimą policijai spręsti iš naujo.

Teisėjai užkliuvo pareigūnų darbo brokas: ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo nutrauktas tik birželio 2 dieną, tada buvo galima spręsti klausimą dėl asmens patraukimo administracinėn atsakomybėn. Tuo tarpu dar gegužės 28 dieną policijos tyrėja paskubėjo iškelti A.Dambrauskui administracinę bylą ir tą pačią dieną ją išnagrinėjo, nutardama skirti 460 litų baudą.

Pagal procesinius reikalavimus, iki nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą surinkta medžiaga turėjo tapti administracinės bylos dalimi. Tačiau šios medžiagos prie bylos apskritai niekas nepridėjo.

Tokia policininkų nekompetencija pažeidė vilniečio galimybes sklandžiai gintis.

„Akivaizdu, kad buvo pažeisti esminiai ne tik Protokolo surašymo, bet ir bylos nagrinėjimo principai“, – pažymima ketvirtadienio VAAT nutartyje.

Numanoma, jog policija dabar dar sykį skirs A.Dambrauskui tą pačią baudą, tik šįsyk pareigūnai turės pasistengti išvengti procedūrinių pažeidimų.

A.Dambrauskas savo ruožtu, nuspėjama, vėl apskųs nutarimą ir byla turės būti iš naujo nagrinėjama tame pačiame Vilniaus apygardos administraciniame teisme. Istorija tęstųsi dar ilgiau, jei kažkuri šalis pasinaudotų teise šiandieninį VAAT verdiktą per 10 dienų apskųsti Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius