Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai: su D.Kedžiu yra vienas arba du pagalbininkai

Pirmadienį Kaune nušauto teisėjo Jono Furmanavičiaus ir 30-metės kaunietės Violetos Naruševičienės nužudymu įtariamas Drąsius Kedys turėjo vieną arba du pagalbininkus. Tuo įsitikinę tyrimą atliekantys prokurorai. Jie patvirtino nuo pirmadienio vakaro sklandančias kalbas, jog žmogžudystėmis įtariamas kaunietis dirbo ne vienas.
Įtariamojo automobilis
Įtariamojo automobilis, kuriuo, kaip manoma, buvo naudojamasi nušaunant teisėją J.Furmanavičių, pirmadienį rastas pakaunėje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio, šiuo metu turimų duomenų pakanka teigti, jog D.Kedys veikė ne vienas. „Jis turėjo vieną arba du pagalbininkus. Tiksliai pasakyti, kas tas žmogus ar žmonės, kaip jie susiję su D.Kedžiu, negaliu. Jie, kaip ir  D.Kedys, yra ieškomi“, – 15min.lt teigė K.Betingis.Niekam nesuteikta teisė asmeniškai nuspręsti, kaltas ar ne asmuo, ir įvykdyti savo teisingumo. Tačiau kiekvieno piliečio pranešimas turi būti greitai ir tinkamai nagrinėjamas. Tai dviejų nužydymų pamoka, – sakė K.Betingis.

Paklaustas, ar tiesa, kad prokurorai D.Kedžio aukomis galėjusiems tapti asmenims, tarp kurių ir politikas bei verslininkas Andrius Ūsas bei buvusi D.Kedžio gyvenimo draugė Laima Stankūnaitė, uždraudė naudotis mobiliaisiais telefonais, K.Betingis nei patvirtino, nei paneigė: „Negaliu to komentuoti.“ Abiejų minėtų asmenų mobilieji telefonai nuo ryto yra išjungti. Pirmadienį 15min.lt A.Ūsas patvirtino, jog pareigūnai pasirūpino jo ir šeimos saugumu.

Ragina pasiduoti

Lietuvos radijui duodamas interviu K.Betingis dar kartą kreipėsi į D.Kedį ir jam talkinantį asmenį ar asmenis, kad jie ateitų į policiją.

„Tai būtų pirmas žingsnis, kuris leistų viską išsiaiškinti, taip pat D.Kedžiui svarbius dalykus, susijusius su jos dukters istorija“, – teigė vyriausiasis prokuroras.

Jis taip pat priminė gyventojams, jog turėdami net ir mažiausios informacijos apie galimą įtariamojo ar jo bendrininkų buvimo vietą, nedelsdami praneštų pareigūnams: „Tačiau jokiu būdu nesiimkite saviveiklos, nes šie asmenys gali būti ginkluoti. Grėsmė išlieka ne tik asmenims, kuriems D.Kedys grasino, bet ir aplinkiniams gyventojams. Ankstesni nusikaltimai įvykdyti viešose vietose, kur netyčia galėjo būti sužeista atsitiktinių žmonių.“ Pasak K.Betingio, iki šiol gauti gyventojų skambučiai labai svarbios informacijos nesuteikė.

D.Kedžio buvimo vieta dar nežinoma

Apie 10 val. prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato buvo pastebėta kaukėtų bei ginkluotų „Aro“ pareigūnų. Jie į mikroautobusą krovė daiktus, tarp jų – neperšaunamus skydus. Tačiau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas tvirtino, jog toks pasirengimas nereiškia, jog žinoma įtariamojo ir jo bendrininkų buvimo vieta.

„Specialiosios pajėgos, tarp jų ir „Aras“, dirba visomis kryptimis. Nustatomi liudytojai, renkama kita informacija. Dirbame“, – sakė komisaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius