Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nutraukė Ruplėno bylą

Nenustatyta, kad žinomas humoristas, būdamas visiškai girtas, priešinosi policijai ar savo valia girtas pasirodė viešoje vietoje.
Naujų šou verslo ir politikos apdovanojimų „Dviračio žvaigždė“ organizatoriai pristatė savo idėją.
TV prodiuseris, buvęs laidos „Dviračio žynios“ vedėjas bei vaidmenų atlikėjas G.Ruplėnas jau gali pamiršti nesuvaidintą gėdingą istoriją apie kelionę namo, kuri baigėsi susidūrimu su policija ir nakvyne blaivykloje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žinomam humoristui Gintarui Ruplėnui (gim. 1964 m.) iškelta administracinio teisės pažeidimo byla dėl pasirodymo girtam viešoje vietoje bei papriešinimo policijos pareigūnams subliūško.

Antradienį Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėja Aiva Survilienė paskelbė nutraukianti šią bylą, nes jokių G.Ruplėno pažeidimų nenustatė.

Pernai gruodį į šį nemalonų nuotykį įsivėlęs vilnietis atsiprašė policininkų ir taksisto, sumokėjo už kelionės paslaugas, atlygino už sulaužytą tarnybinio automobilio veidrodėlį. Todėl niekas pretenzijų G.Ruplėnui nebeturėjo.

Kaip pasakojo 15min.lt, jau bylą nagrinėjant teisme patys policininkai prašė ją nutraukti, nes nesuprato, už ką baudžiamas G.Ruplėnas.

Kaip pernai gruodžio 19 dieną pranešė naujienų portalas, dėl garsiojo humoristo šeštadienio naktį, apie 2.30 val., į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą kreipėsi taksi vairuotojas. Jis tvirtino, kad į jo automobilį įsėdo girtas vyriškis ir ten užmigo, todėl negali nei atsiskaityti už kelionę, nei pats išlipti iš taksi.

Pareigūnai vyriškį sugebėjo prižadinti ir išlaipinti, tačiau lipdamas iš taksi keleivis pasviro, atsirėmė į stovinčio tarnybinio policijos automobilio veidrodėlį ir jį nulaužė.

G.Ruplėnui teko pernakvoti blaivykloje.

Abu tą lemtingąją naktį budėję policininkai liudydami teisme patvirtino, kad girtas G.Ruplėnas elgėsi padoriai, nevartojo necenzūrinių žodžių, nesipriešino, tik sunkiai orientavosi ir nepastovėjo ant kojų.

Bylą nutraukusi teisėja pabrėžė, kad išgėręs G.Ruplėnas viešoje vietoje pasirodė ne savo valia, jis padedamas draugų Aušros Vartų gatvėje buvo įsodintas į taksi ir tik ketino važiuoti namo. Kai išlaipintas pareigūnų bandė apšlapinti taksi automobilį, to jam taip pat nepavyko padaryti, nes vyras buvo sudrausmintas. Todėl teismas konstatavo, kad jokių pažeidimų G.Ruplėnas nepadarė, 15min.lt antradienį informavo teismo atstovas ryšiams su visuomene Audris Kutrevičius.

G.Ruplėnui grėsė bauda iki 1 000 litų arba areštas iki 30 parų. Pažeidimų protokolą humoristui buvo surašiusi tyrėja, neįsigilinusi į situaciją ir tiesiogiai net nebendrauvusi su administracinėn atsakomybėn traukiamu asmeniu.

Formaliai šiandienį teismo nutarimą galima skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau tikėtina, kad nei policija, nei G.Ruplėnas šia teise nepasinaudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius