Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 18 /17:43

Trankia muzika garsėjanti J.Basanavičiaus gatvė iš Palangos persikėlė į Garliavą

Trečiadienį 15 val. Garliavoje nuskambėjo tranki muzika. Kad nebūtų liūdna Klonio gatvėje budintiems žmonėms, Vytauto ir Laimutės Kedžių namų kieme buvo įrengta dengta 6 metrų pločio scena su garso aparatūra ir pakviesti koncertuoti visi norintys atlikėjai ir grupės, kurie turėtų kontaktuoti su velionio Drąsiaus Kedžio teta Audrone Skučiene.
Grupė „Kastaneda“ Klonio gatvėje, garliavoje
Grupė „Kastaneda“ Klonio gatvėje, garliavoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmieji renginių „Atlikėjai – už teisingumą“ ciklą atidarė grupė „Kastaneda“. Muzikantai teigė ne kartą groję įvairiuose renginiuose, tačiau šis – vienas neįprasčiausių. Jie teigė, kad jų tikslas – pralinksminti publiką, o į kitus reikalus jie nesikiša. „Stengiamės šitoje situacijoje būti nešališki“, – aptakiai kalbėjo „Kastanedos“ nariai.

Nors skelbta, kad visi muzikuos nemokamai, dueto lyderis Lukas Pačkauskas neslėpė už pasirodymą gavęs honorarą. Pinigus, jo teigimu, sumokėjo fizinis asmuo. Taip pat neaišku, kad moka už scenos ir aparatūros nuomą bei ją prižiūrinčių žmonių darbą. Ši suma, net su didelėmis nuolaidomis, gali siekti kelis tūkstančius.

Prieš koncertą buvo atidaryta fotodailininkų Juozo Valiušaičio ir Ryčio Umbraso „fotoužuominų“ paroda „Apsisprendimo kaina“. Trečiadienį, 18 val. dar koncertuos grupė „Kvinta“. Jau paskelbta ir ketvirtadienio programa: 15 val. – „Poliarizuoti stiklai“, 18 val. Nacionalinio dramos teatro aktorė Diana Anevičiūtė skaitys Rabindranato Tagorės ir Justino Marcinkevičiaus poeziją.

Manoma, kad koncertais Kedžiai ir Venckai bando pritraukti žmonių dėmesį ir pakviesti daugiau jų atvykti į Klonio gatvę.

Džiugią nuotaiką, gražią pavasario dieną trečiadienį Klonio gatvėje apniaukė 16 val. paskelbtas Klaipėdos apygardos teismo sprendimas dėl Laimutės Stankūnaitės dukters gyvenamosios vietos. Nuspręsta žemesnės instancijos teismo sprendimo nekeisti – jis liko galioti. Klaipėdos apygardos teismas patvirtino: mažametė turi gyventi su savo biologine mama L.Stankūnaite.

Šiek tiek anksčiau paskutinį ultimatumą mergaitės globėjai, D.Kedžio seseriai Neringai Venckienei pateikė teismo sprendimą perduoti mergaitę motinai vykdanti antstolė Sonata Vaicekauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius