-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žuvinte sulaikyti įžūlūs brakonieriai

Žuvinto biosferos rezervato direkcijos darbuotojai ir Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai surengė bendrą reidą Žuvinto ežere ir sulaikė tris brakonierius. Tai Simno miestelio Alytaus rajone gyventojai Darius P., Donatas N. ir Marius B. Pirmieji du brakonieriai jau žinomi aplinkosaugininkams. Jie ne kartą buvo pažeidę teisės aktų reikalavimus.
Žuvis tinkluose
Žuvis tinkluose / Vilniaus RAD gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų nuotr.

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, pastarąjį kartą šie pažeidėjai Žuvinte žvejojo tinklais, kurių bendras ilgis siekė apie 1,2 km. Neteisėtai sugautos žuvies kiekis gana įspūdingas – 94 karšiai, 44 lynai, 19 ešerių ir po vieną lydeką bei raudę.

Nors rezervate kasmet išaiškinama nuo dešimt iki trisdešimt žūklės taisyklių pažeidimų, jo darbuotojai neprisimena, kad per pastaruosius 25 metus čia būtų įregistruotas tokio masto brakonieriavimas. Šiuo atveju jie įtarė, kad simniškiai Žuvinte neteisėtai žvejoja, bet prireikė net dviejų savaičių naktinių budėjimų, kad pažeidėjai būtų nutverti su įkalčiais.

Šie vėlų vakarą prie ežero atvažiavo Donato N. automobiliu ir išplaukė išsitraukti pamerktų tinklų. Visas brakonierių laimikis ir tinklai vos tilpo šešiuose maišuose. Sulaikyti krante su grobiu pažeidėjai nesipriešino, tik neteisėtą žvejybą suorganizavęs Donatas N. mėgino pasprukti valtimi.

Ir valtį, ir tinklus aplinkosaugos pareigūnai konfiskavo. Kaip sakė Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Česlovas Meržvinskas, padaryta žala gamtai įvertinta 17,1 tūkst. litų. Byla bus perduota prokuratūrai.

Skirtingai nei kitose saugomose teritorijose, už valstybinių gamtinių rezervatų ir biosferos rezervato gyvosios gamtos apsaugą yra atsakingi jų direkcijų pareigūnai. Tačiau esant reikalui, pasak Česlovo Meržvinsko, Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nuolat dalyvauja bendruose reiduose. Tai padeda daug veiksmingiau kontroliuoti rezervatų teritoriją ir juos saugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius