Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kandroto suėmimas siutina Rusijos propagandininkus: įžvelgia politinių motyvų

Populiariame Rusijos socialiniame tinkle „Telegram“ ir kai kuriuose naujienų portaluose Antano Kandroto-Celofano suėmimas vadinamas politiniu susidorojimu. Teigiama, kad už „artimesnius ryšius su kaimynais“ pasisakantis perspektyvus kandidatas į prezidentus tariamai buvo nusiųstas į kalėjimą už tai, kad net kelių Sausio 13-osios minėjimų metu kartu su bendražygiais „nušvilpinėjo“ profesorių Vytautą Landsbergį. Tačiau tai nėra tiesa.
Antanas Kandrotas-Celofanas
Antanas Kandrotas-Celofanas / 15min montažas

Prorusiško portalo baltija.eu publikacijoje A.Kandrotas pristatomas kandidatu į prezidentus ir valdžiai neįtinkančiu politiku.

Itin šviesiomis spalvomis jo portretą aprašė „Rossija Segodnia“ (RT) specialusis korespondentas Aleksejus Stefanovas, kuriam A.Kandrotas anksčiau yra davęs interviu.

„Suėmimas buvo parengtas taip skubiai, kad Kandrotui net nebuvo leista parsivežti šeimos namo ir susikrauti daiktų. Arešto priežastis taip pat nebuvo paaiškinta. Greičiausiai tai sena baudžiamoji byla pagal ekonominį straipsnį“, – skelbiama tekste.

Taip pat jame tvirtinama, kad suėmimas – „landsbergistų klano“ kerštas už per Sausio 13-osios minėjimus nušvilpiamą šalies valdžią.

„Taip A.Kandrotas su bendražygiais Sausio 13-osios proga nušvilpė vadinamą Lietuvos politikos patriarchą Vytautą Landsbergį.

Šį vaizdo įrašą Antanas man atsiuntė vakar vakare, sakydamas, kad vėl neleido kalbėti V.Landsbergiui.

O šį vakarą Antanas buvo grubiai sulaikytas, ištrauktas iš automobilio, kuriame verkė jo išsigandę vaikai ir žmona“, – savo versiją „Telegram“ programėlėje dėstė A.Stefanovas.

Nuo pat 2022 metų A.Kandrotas su bendražygiais švilpdami ir šūkaudami stengiasi sutrukdyti V.Landsbergio kalbas, minint Laisvės gynėjų dieną.

Pagautas sukčiaujant

Tačiau „Celofano“ bičiulis iš Rusijos tendencingai nutyli, kad A.Kandrotas į kalėjimą pasiųstas visai ne už politikavimą.

Bausmė skirta už sukčiavimą, turto pasisavinimą ir kitus nusikaltimus. Kartu su juo, byloje nuteisti dar keli asmenys.

Apeliacinis teismas sausio 15 nuteistojo skundą atmetė kaip nepagrįstą ir paliko galioti anksčiau Kauno apygardos teismo paskirtą laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendis įsiteisėjo iškart.

Praėjus pusvalandžiui, Apeliacinis teismas paskelbė dar vieną verdiktą A.Kandrotui kitoje finansinių nusikaltimų byloje, joje A.Kandrotas nuteistas kalėti metus ir tris mėnesius. Šis nuosprendis taip pat įsiteisėjo iškart.

Pirmojoje byloje teismas nustatė, kad nuteistųjų bendromis pastangomis buvo pasisavintas įmonės „MDK logistika“ priklausantis turtas – apie 321 792 tūkst. eurų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Antanas Kandrotas-Celofanas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Antanas Kandrotas-Celofanas

Dramatiška provokacija

„Jis buvo sulaikytas sausio 15 dieną, apie 18:30 val. Kauno r. , pristatytas į Kauno tardymo izoliatorių“, – skelbia policija.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad A.Kandrotas sulaikytas sustabdžius jo vairuojamą automobilį.

Jis teigė, kad vyras nesipriešino aktyviai, tačiau nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų.

A.Kandrotas savo sulaikymą pats transliavo „Facebook“ tinkle. Vaizdo įraše matyti, kad jis policijos pareigūnų prašymu atsisako lipti iš automobilio, įskaitant po perspėjimų, jog bus panaudota fizinė prievarta.

Galop pareigūnai vyrą ištempė iš automobilio. Juo tuo metu vyko ir moteris bei vaikai.

Plačiau skaitykite: A.Kandrotas už finansinius nusikaltimus į kalėjimą siunčiamas beveik dvejiems metams

15min pasiteiravo Kauno policijos, kodėl buvo pasirinkta būtent taip sulaikyti A.Kandrotą.

Atsakydama Odeta Vaitkevičienė, Kauno apskrities policijos atstovė spaudai, teigė, kad gavus teismo nutartį, policijos pareigūnai ją pradeda vykdyti nedelsiant.

„Kiekvienas atvejis yra individualus ir atsižvelgiama į tai, ar asmuo teistas/baustas anksčiau, ar gali slapstytis, vengti sulaikymo, ar geranoriškai bendradarbiauja su teisėsaugos pareigūnais, laikosi įstatymų, vertinama jo asmenybė“, – teigė policijos atstovė.

Plačiau skaitykite: Kauno policija paaiškino A.Kandroto-Celofano sulaikymo būdą ir pasisakė dėl tariamo smurto

Lietuvos policijos nuotr./Antanas Kandrotas-Celofanas
Lietuvos policijos nuotr./Antanas Kandrotas-Celofanas

15min verdiktas: trūksta konteksto. A.Kandrotas buvo suimtas ne dėl politinės veiklos ar prieštarų V.Landsbergiui, o dėl įsiteisėjusios bausmės už finansinius nusikaltimus.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius