-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisisi be reikalo: abortai atliekami be šėtoniškų ritualų ir su nuoširdžia misija

Internautai susidomėjo intriguojančiu pasakojimu apie satanistų valdomą abortų kliniką Jungtinėse Valstijose. Bet tai neturi nieko bendro su šėtono garbinimu, kaip galima suprasti iš komentarų. Ši klinika egzistuoja jau daugiau nei 10 metų ir slepia nuoširdžią misiją, nukreiptą prieš abortų apribojimą JAV.
Velnias
Velnias / 123RF.com nuotr.

„Šėtoniška aborto ceremonija“

Vienas lietuvis savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo JAV naujienų kanalo „Fox News“ portalo straipsnio šia tema ekrano nuotrauka. Rašinio antraštė skelbia: „Žurnalas „Cosmopolitan“ dalijasi žingsniais, kaip surengti „šėtonišką aborto ceremoniją“.

„Žurnalas „Cosmopolitan“ dalijasi žingsniais, kaip surengti „šėtoniško aborto ceremoniją“. Aprašytas ritualas baigiamas pareiškimu: „Mano kūnu, mano krauju, mano valia tai padaryta“, – pakomentavo vyras.

Ekrano kopija iš „Facebook“
Ekrano kopija iš „Facebook“

Iš jo įrašo ir „Fox News“ straipsnio antraštės gali pasirodyti, kad negimęs vaisius tariamai pašalinamas pasitelkus šėtoniškus ritualus, tačiau iš tiesų tai yra kvalifikuota klinika su kilniu tikslu.

Klinikos vadovai – satanistai

Šią naujieną „Fox News“ paskelbė gruodžio 3 d. Metų pradžioje jie buvo pranešę ir apie šios klinikos atidarymą. Tekste cituojamos iškarpos iš ilgo „Cosmopolitan“ straipsnio.

Žurnalas straipsnį pavadinimu „Šėtoniška abortų klinika, kuri įsiutino beveik visus... ir vis tiek gali įveikti draudimus“ paskelbė lapkričio 14 d.

vida press nuotr. / 15 min koliažas/Satanistiniai ritualai
vida press nuotr. / 15 min koliažas/Satanistiniai ritualai

Jame pasakojama šios abortų klinikos istorija ir asmenų, pasinaudojusių jų paslaugomis, patirtys.

Klinikos pavadinimas taip pat atkleidžia dviprasmybę. Ji pasivadino JAV Aukščiausiojo Teismo teisėjo Samuelio Alito mamos garbei. Šis teisėjas gerai žinomas dėl parengto sprendimo projekto, kuriuo pasiūlyta panaikinti 1973 m. sprendimą byloje „Roe vs Wade“, kuris įteisino abortus visoje šalyje.

Pats „Cosmopolitan“ straipsnio autorius pripažįsta, kad visa tai skamba kaip clickbaitas (dėmesį patraukianti, tačiau nebūtinai pranešimo esmę atspindinti antraštė, nuotrauka ar anonsas). Bet iš tiesų po šiuo neįprastu sumanymu slypi nuoširdi misija.

Naujojoje Meksikoje įsikūrusi nuotolinė sveikatos klinika, kuriai vadovauja kvalifikuota klinikinė komanda, teikia abortų paslaugas pacientėms šioje valstijoje.

Darbuotojai gali išrašyti abortui skirtas tabletes konkurencinga kaina – 91 dolerį už rinkinį. Jos gali būti skiriamos iki vienuoliktos nėštumo savaitės. Be to, klinika teikia ir visą parą veikiančią pagalbą telefonu.

„Kabliukas“ yra tas, kad klinikos vadovai taip pat yra satanistai – religinės organizacijos, vadinamos Šėtono šventykla (The Satanic Temple, TST), nariai.

Pasak „Cosmopolitan“, TST bando pasinaudoti visuotine moraline panika ir apversti ją aukštyn kojomis, pasitelkdama satanistų reputaciją, kad išplėstų skubios sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą.

Ne visi satanistai garbina šėtoną

Dauguma satanistų iš tikrųjų negarbina šėtono ar kokios kitos nelabojo formos. Dauguma jų yra tiesiog ateistai.

TST nėra ritualinių aukojimų ar antgamtinių galių ieškotojai. Maždaug 1,5 mln. jos narių visame pasaulyje šėtoną laiko veikiau talismanu, vaizduojamu ne kaip tamsi, visažinė dievybė, o literatūriniu personažu – garbingu maišto, racionalaus tyrinėjimo, asmeninio suverenumo ir pasipriešinimo tironijai simboliu.

Įšventinta šėtono tarnautoja ir TST grupės atstovė reprodukcinių teisių klausimais Chalise Blythe „Cosmopolitan“ teigė, kad sekėjai pasisako už mokslą, religinę įvairovę ir bažnyčios atskyrimą nuo valstybės.

Pirmoji religinė klinika JAV

Nuo pat įkūrimo 2013 m. TST vykdė kampaniją prieš žalingą pseudomokslą psichikos sveikatos priežiūros įstaigose, grasino mokyklų apygardoms teisiniais ieškiniais dėl žiaurios drausminės praktikos, vis dar kovoja prieš vadinamuosius krizinio nėštumo centrus, kurie dažnai smerkiami dėl mėginimo apgauti pacientes ir atgrasyti nuo kokybiškos abortų priežiūros.

TST teigimu, nė viena kita tikėjimo grupė JAV nėra įkūrusi abortų klinikos. Skirtingai nuo kitų aborto tablečių siuntimo paštu paslaugų tiekėjų, tokių kaip „Hey Jane“ ar „Abuzz“, TST yra religinė įstaiga. Kitaip tariant, jos pacientai, kurie nebūtinai turi būti satanistai, dalyvauja religiniame rituale. Tai yra teisinis skirtumas, kuriuo klinika siekia pasinaudoti plečiant paslaugų modelį.

Remdamiesi kai kuriais teismo sprendimais, kuriais buvo atmestos LGBTQ žmonių teisės į paslaugas dėl religinių priežasčių, TST siekia reikalauti tos pačios religinės apsaugos, tik šiuo atveju – teikti paslaugas.

Satanistų ritualai – pasirinktini

„Cosmopolitan“ pasakoja ir vienos moters patirtį šioje aborto klinikoje. Ji kartu su vyru nusprendė, kad nenori susilaukti dar vieno vaiko, ir nusprendė kreiptis į kliniką. Moteris buvo maloniai nustebinta klinikos profesionalų, kurie primygtinai teigė, jog galutinis pasirinkimas yra jos.

123RF.com nuotr./Būrėja
123RF.com nuotr./Būrėja

Slaugė pabrėžė, jog ritualai aborto metu yra visiškai pasirenkami. Ji atskleidė ir proceso eigą. Pasakojama, jog visų pirma reikia susirasti tylią vietą, kurioje būtų veidrodis. Prieš išgeriant abortui skirtą tabletę, reikia stebėti savo atspindį ir suvokti savo pasirinkimą.

Išgėrus tabletę, reikėtų sakyti tam tikrus žodžius: „Žmogaus kūnas yra neliečiamas ir priklauso tik nuo jo paties valios. Tikėjimai turi atitikti geriausią mokslinį pasaulio supratimą. Reikėtų stengtis niekada neiškraipyti mokslinių faktų, kad jie atitiktų įsitikinimus.“

Ritualas turėtų būti užbaigiamas šiais žodžiais: „Mano kūnu, mano krauju, mano valia tai padaryta“. Ši citata pateikta ir „Fox News“ straipsnyje bei lietuvio įraše „Facebook“.

Abortai JAV vis dar išlieka karštų debatų objektu ir politikoje, ir teismuose. Dauguma valstijų, kuriose buvo tikimasi įvesti apribojimus, tai jau padarė. 2022 m. birželį Aukščiausiajam Teismui panaikinus sprendimą byloje „Roe vs. Wade“ buvo paskatinti abortų politikos pokyčiai ir nauja teisminių ginčų virtinė.

15min verdiktas: trūksta konteksto. Klinika pavadinimu „Samuelio Alito mamos šėtoniška abortų klinika“ veikia nuo 2013 m., o jos darbuotojai priklauso satanistų organizacijai „Šėtono šventykla“. Tačiau po šiuo neįprastu prekės ženklu slypi nuoširdi misija ir akredituota klinikinė komanda. Darbuotojai pabrėžia, kad aborto pasirinkimas yra tik asmens sprendimas, o ritualai yra visiškai pasirinktini.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius