Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ET Parlamentinė Asamblėja apkaltino PSO išpūtus paniką dėl kiaulių gripo

Kovos su kiaulių gripu priemonės, kurių ėmėsi Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO), Europos Sąjungos (ES) organizacijos ir kai kurių šalių vyriausybės, buvo pernelyg griežtos ir joms buvo išleista daug lėšų.
Vakcina nuo kiaulių gripo
Vakcina nuo kiaulių gripo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai sakoma Paryžiuje paskelbtame vieno Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) komitetų pranešime.

Dokumente, kurį parengė ETPA Socialinių klausimų, sveikatos apsaugos ir šeimos reikalų komitetas, pranešama, kad „yra daugybė įrodymų, jog PSO gerokai perdėjo ligos rimtumą“, todėl daugelį ES gyventojų apėmė panika dėl pranešimų apie gripą H1N1.

Tuo tarpu „iš tikrųjų jokios pandemijos nebuvo“, sakoma dokumente.

Dokumentą parengę ETPA atstovai pavadino skiepijimo nuo kiaulių gripo programą plačiai taikytu placebu.

Dokumente pranešama, kad ETPA išaiškino „rimtų sprendimų priėmimo skaidrumo trūkumų“ kovojant su pandemija, taip pat jai kelia susirūpinimą tai, kad farmacijos pramonė daro įtaką šių sprendimų priėmimui.

Pranešimo autoriai nuogąstauja, kad pasitikėjimo organizacijomis, dirbančiomis sveikatos apsaugos srityje, sumažėjimas gali turėti neigiamų pasekmių ateityje, jeigu kiltų pandemija.

Pasak Fionos Godlee, „British Medical Journal“ vyriausiosios redaktorės, jos tyrimo rezultatai parodė, kad mokslininkai, davę pagrindines rekomendacijas dėl skiepų nuo kiaulių gripo kūrimo, gavo pinigų iš farmacijos bendrovių.

ETPA paragino PSO ir ES įstaigas gerinti vadovavimą sveikatos apsaugai, užtikrinti sprendimų priėmimo skaidrumą, taip pat apsisaugoti nuo „pernelyg didelės įtakos asmenų, turinčių savanaudiškų interesų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius