Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Kinų kariuomenė teigia sekusi JAV karinį laivą Pietų Kinijos jūroje

Kinų kariuomenė penktadienį pranešė, kad sekė JAV karinių jūrų pajėgų laivą netoli Paraselio salų ginčijamoje Pietų Kinijos jūroje ir išsiuntė jam perspėjimą.
JAV
JAV

Kinija „sutelkė karines jūrų ir oro pajėgas, kad pagal įstatymus ir taisykles sektų ir stebėtų laivą, ir išsiuntė perspėjimą jį atitraukti“, sakoma kariuomenės atstovo spaudai Tian Junli (Tian Dziunli) pareiškime.

Eskadrinis minininkas „USS Halsey“ „neteisėtai įsiveržė į Kinijos teritorinius vandenis netoli Sišos salų be Kinijos vyriausybės sutikimo“, teigė Tian Junli, paminėdamas Paraselio salų kinišką pavadinimą.

„Jungtinių Valstijų veiksmai rimtai pažeidžia Kinijos suverenitetą ir saugumą“, – pareiškė atstovas spaudai. 

Tian Junli apkaltino Vašingtoną, kad jis „kelia pavojų saugumui Pietų Kinijos jūroje“ ir „labiausiai griauna“ taiką bei stabilumą šiame regione.

JAV karinio jūrų laivyno išplatintame pranešime teigiama, kad eskadrinis minininkas „gynė laivybos teises ir laisves Pietų Kinijos jūroje netoli Paraselio salų“.

„Pasibaigus operacijai, „USS Halsey“ pasitraukė [...] ir tęsė operacijas Pietų Kinijos jūroje“, – nurodė JAV karinis jūrų laivynas.

„Neteisėtos ir plataus masto jūrinės pretenzijos Pietų Kinijos jūroje kelia rimtą grėsmę jūrų laisvei“, – priduriama jame. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius