Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Latvijos Nacionalinis Aljansas nepakeitė savo pozicijos dėl žydų nuosavybės grąžinimo

Latvijos valdančiajai koalicijai priklausantis Nacionalinis aljansas nepakeitė savo pozicijos dėl žydų nuosavybės grąžinimo, pareiškė Nacionalinio aljanso atstovas Imantas Paradniekas.
Dovydo žvaigždė
Dovydo žvaigždė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, partija nekeičia savo pozicijos šiuo klausimu nuo tada, kai pirmą kartą jis buvo įtrauktas į parlamento darbotvarkę.

„Nė viena tauta negali būti iškelta aukščiau kitų tautų, šis klausimas išspręstas kartu su denacionalizavimo procedūra, taigi, nėra poreikio tai kaip nors išskirti“, – pridūrė pareigūnas.

Pasak I.Paradnieko, įstatyme aprašyti keli atvejai ir būdai juos spręsti. „Taigi, vienos konkrečios tautos išskyrimas iš kitų ir suteikimas jai didesnių teisių kelia teisėtų abejonių – kodėl Latvijos piliečiai turėtų norėti atiduoti savo nuosavybę“, – sakė parlamentaras.

Tuo tarpu Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius anksčiau sakė, jog Latvija turėtų paskubėti spręsti nuosavybės sugrąžinimo arba kompensavimo klausimą žydams Latvijoje.

Latvijos parlamentas 2006 metais nediskutuodamas atmetė įstatymo projektą dėl beveik 32 mln. latų kompensacijos žydų bendruomenei, kuri būtų išmokėta 10 metų laikotarpyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius