Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Podoliakas apie kvietimą Rusijai į išsilaipinimo Normandijoje metines: jie atvyks grasindami ir su tankais

Kviečiant Rusiją į bet kokį renginį visada skatinama agresija – Maskva atsiveš savo „rusišką taiką“, grasinimus ir tankus.
Rusų tankai Krymo šiaurėje
Rusų tankai Krymo šiaurėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas, pranešė „RBK-Ukraina“, remdamasi jo paskyra socialiniame tinkle X.

M.Podoliakas taip reagavo į Prancūzijos sprendimą pakviesti Rusiją į išsilaipinimo Normandijoje metines. Jis pažymėjo, kad kai kas norėtų grįžti į „mielus prieškario laikus“, kai Rusijos buvo bijoma, bet su ja buvo bendradarbiaujama.

„Tai nepadės. Nes šiandien Rusija numetė visas dekoratyvines kaukes, ant veido užsidėjo neapykantos grimasą ir nori tik žudyti, pulti, naikinti. Todėl bet koks Rusijos kvietimas į bet kokį renginį (aukščiausiojo lygio susitikimus, šventes, žaidynes, diskusijas) visada yra skirtas agresijai skatinti, skatinti žudyti, maksimaliai padidinti genocidinį karo komponentą“, – įsitikinęs M.Podoliakas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas pabrėžė, kad „rusų pasaulis“ savo veiksmais demonstratyviai įžeidžia šiuolaikinę humanistinę civilizaciją. Jis ragino nekviesti Maskvos į jokius tarptautinius renginius, nes rusai „būtinai atvyks su grasinimais ir tankais“.

15min primena, kad Rusijos delegacija buvo pakviesta į tarptautinę ceremoniją, skirtą sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 80-osioms metinėms paminėti.

Prancūzijos organizacija „Mission Libération“ patvirtino, kad Rusijos delegacija gali dalyvauti ceremonijoje. Tačiau organizacija bandė pasiteisinti teigdama, kad tiesiogiai nekvietė Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius