TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Portugalija žada tūkstančius visuomeninių pastatų paversti būstais

Portugalijos vyriausybė penktadienį pareiškė, kad, siekdama sušvelninti didžiuosius miestus ištikusią būsto krizę, daugybę viešųjų pastatų pavers būstais.
PEDRO NUNES / REUTERS
PEDRO NUNES / REUTERS
Temos: 2 Portugalija būstas

Būsto ministras Miguelis Pinto Luzas (Migelis Pintas Luzas) sakė, kad pagal centro dešiniųjų vyriausybės planą tūkstančiai visuomeninių pastatų galėtų būti paversti butais ir namais.

Ministras pirmininkas Luisas Montenegro (Luisas Montenegras) šiauriniame Porto mieste surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad per ateinančius mėnesius bus imtasi 30 priemonių, „kad būtų išspręsta esminė problema, kuri taip pat yra pagrindinė teisė“.

L. Montenegro, kurio mažumos vyriausybė į valdžią atėjo šį balandį, sakė, kad „pastaraisiais metais neatliepėme poreikių dėl būsto“.

Pastaraisiais metais kylančios nekilnojamojo turto kainos sukėlė būsto krizę, ypač tokiuose didžiuosiuose miestuose kaip Lisabona ir Portas.

Vyriausybė taip pat pažadėjo finansinę pagalbą ir mokesčių lengvatas jauniems nekilnojamojo turto pirkėjams.

Tačiau ji taip pat pareiškė, kad sustabdys kai kurių priemonių, kurių ėmėsi ankstesnė socialistų vyriausybė, taikymą, įskaitant apribojimus trumpalaikei būstų nuomai.

Vyriausybė teigė, kad leis vietos valdžios institucijoms nuspręsti, kiek leidimų išduoti tokiai nuomai. Kadangi jo vyriausybė neturi daugumos, L. Montenegro sakė esantis pasirengęs aptarti naujas priemones su opozicinėmis partijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius