Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tituškos“ nesivaldo: Čerkasuose jie kartu su „Berkut“ mėgino susidoroti su protestuotojais

Čerkasuose – Ukrainos mieste, kuriame gyventojai taip pat sukilo prieš valdžią – valdžios pasamdyti kovotojai „tituškos“ bandė fiziškai susidoroti su protestuotojais. Anot gruodžio mėnesį žiauriai sumuštos žurnalistės Tatjanos Čornovol, „tituškos“ veikia išvien su specialiaisiais padaliniais „Berkut“, skelbia Laisvosios Europos radijas Ukrainoje.
Olegas Sobčenko
Olegas Sobčenko / Aliaus Koroliovo nuotr.

Spaudos konferencijoje antradienį už žmogaus teises kovojanti T.Čornovol teigė, kad už „tituškų“ organizavimą buvo atsakingas Sergejus Tulubas – aktyvus Viktoro Janukovyčiaus rėmėjas Čerkasuose.

Pasak žurnalistės, sekmadienį Čerkasuose ją ir kitus protestuotojus užpuolė civiliniais rūbais vilkintys žmonės, kurie mėgino fiziškai susidoroti su jais. Užpuolimo metu protestuotojai net nestovėjo prieš vietos administracijos pastatą ir niekaip neprovokavo smurto, teigė ji.

Užpuolimo metu buvo žiauriai sumuštas nevyriausybinės organizacijos, užsiimančios teisine pagalba Ukrainoje, atstovas Olegas Sobčenko. Antradienį jis pasirodęs spaudos konferencijoje pasakojo, kad „tituškos“ jį daužė lazdomis, tuomet jo mušimu užsiėmė ir „Berkut“. Sužalotas vyras buvo nuvilktas į „Berkut“ autobusiuką, kuriame buvo ir daugiau nukentėjusiųjų. Autobusiuke protestuotojai toliau buvo talžomi.

O.Sobčenko sakė, kad dėl galvos traumos galų gale jį nugabeno į ligoninę, o po suteiktos pirminės medicinos pagalbos jis atgavo laisvę.

VIDEO: Tatjanos Čornovol spaudos konferencija

Pati T.Čornovol, žinoma V.Janukovyčiaus ir jo valdžios kritikė, gruodį buvo užpulta ir sumušta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius