Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dieta smegenų ląsteles verčia vartoti viena kitą

Dietos besilaikantiems žmonėms labai sunku numesti svorio, nes mitybos trūkumas verčia smegenų ląsteles valgyti viena kitas, o tai alkio jausmą dar labiau sustiprina, – neseniai atlikto tyrimo išvadas atskleidžia telegraph.co.uk.
Viršsvoris – išgalvota problema?
Viršsvoris – išgalvota problema? / Photos.com

Kaip ir kitos organizmo dalys, smegenų ląstelės pradeda valgyti savo kaimynes, taip bandydamos gauti bent kiek energijos, – atskleidžia mokslininkai.

Į tokį atvejį organizmas atsako gamindamas riebiąsias rūgštis, kurios „įjungia“ alkio signalą smegenyse, taip dar labiau padidindamos žmogaus norą valgyti.

Alberto Einšteino medicinos universiteto mokslininkai tvirtina, kad tokios išvados galėtų padėti atrasti moksliškai patvirtintą būdą, kaip netekti svorio nepakenkiant savo organizmui.

Tokios išvados kilo po to, kai mokslininkai ištyrė pelių smegenis. Tyrimo autoriai pastebėjo, kad sustabdžius jų smegenų ląsteles nuo savo „kaimynių“ vartojimo, pelių alkio lygiai sumažėjo.

Dėl šio chemiškai sukelto pokyčio pelių smegenyse, vėliau graužikai tapo kur kas plonesni.

„Toks gydymas galėtų padėti dietos besilaikantiems žmonėms, kad jie nesijaustų tokie alkani, sudegintų daugiau riebalų ir tuo pačiu išlaikytų gerą energijos balansą“, – tvirtina gydytojas Rajatas Singhas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius