-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druska stiprina ir gydo

Jau nuo seno gerai žinomos druskos gydomosios savybės, kurios padeda įveikti daugybę negalavimų ir ligų.

Paparasta valgomoji druska valo organizmą, veikia antibakteriškai. Yra nustatyta, norint žmogui nesirgti druska yra būtina. Ji ypač svarbi sergant kvėpavimo ligomis.

Druskingosios vonios ypač naudingos psoriazės, neurodermito ir kitais odos ligų atvejaisatvejais, tuo, kad labai pagerina odos aprūpinimą krauju ir palankiai veikia medžiagų apykaitą.

Vietinės druskos vonios dažniausiai daromos viršutinėms bei apatinėms galūnėms (rankų ir kojų vonios). Jos gali padėti įveikti pirmuosius peršalimo simptomus, pakaitinus kojas sumažėja gleivinės paburkimas, pamažėja sloga.

Druskos kompresai dedami ant skaudamos vietos sergant kai kuriomis odos ligomis, esant sumušimų, odos pažeidimų (tarp jų ir opų), furunkulų, inkštirų arba labai slenkant plaukams, taip pat tinka sergant sloga ar peršalimo ligomis.

Haloterapija – tai gydymas sausu smulkiadispersiniu natrio chlorido aerozoliu, kuris pasiekia ne tik viršutinius, bet ir smulkiuosius kvėpavimo takus. Šis natrio chlorido aerozolis pasižymi priešuždegiminiu, broncholitiniu, mukolitiniu (sekreciją bronchuose skatinančiu) veikimu, turi baktericidinį ir bakteriostatinį poveikį kvėpavimo takams – bronchams. Plačiai ir efektyviai gydomos lėtinės kvėpavimo sistemos ligos: bronchinė astma, bronchektazinė liga, sinusitai, faringitai, laringitai, odos ligos, kaip žvynelinė (psioriazė), atopinė dermatozė, riebioji seborėja. Druskos kambaryje gydomos ir odos ligos; atopinė dermatozė, žvynelinė stabilizacijos fazėje, riebioji seborėja, egzema, pūlingi odos susirgimai, brendimo spuogai. Kosmetologų teigimu,  teigiamai paveikiama oda, ji tampa stangresnė ir elastingesnė, geriau sugija smulkūs įtrūkimai. Sumažėja odos pleiskanojimas. Galima profilaktiškai apsaugoti odą nuo raukšlių, atitolinti jos senėjimą.

Inhaliacijos – padeda įveikti kosulį, slogą. Jas geriausia daryti prieš pat einant miegoti.Inhaliacijų metu osmozės (stipresnio stūmimo) principu ištraukiamos gleivės.

Druskos tirpalas – jis gerai slopina uždegimus, bei mažina patinimus. Tinka skaluti skaudančia gerklę. Taip pat keletą lašiuku galima ilašinti į nosį esant slogai.

Druskos pypkė – tai haloterapijos priemonė, kurią galima naudoti namuose. Keraminis pypkės filtras yra padengtas druskos kristalais. Ja naudotis labai paprasta , tiesiog įsidėti į burną ir traukti orą., o iškvėpti per nosį. Ji tinka sergant asma, alergija, bronchitu, padeda įveikti kosulį, infekcines kvėpavimo takų ligas.

Gydymas druska tinka ir vaikams, ir suaugusiems.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius