Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas: nemokamos Kalėdos (nuotraukos)

Savaitgalį Perkūno namas buvo pilnas gyvybės – čia vyko kalėdinės dirbtuvėlės, kuriose buvo galima išmokti dekupažo, vilnos vėlimo technikų, pasigaminti mielų smulkmenų iš modelino, senų nuotraukų, laikraščių, taip pat pasimokyti lindyhopo.
Dirbtuvėlės
Dirbtuvėlėse veiklos rado ir jauni, ir vyresni kauniečiai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visa tai išbandyti neišleidžiant nė vieno lito kauniečiams pasiūlė jaunų kultūros vadybininkų organizacija „ARTima Kultūra“, kurios nariai šiemet miesto gyventojams siūlo dalyvauti renginių cikle „ARTimos Kalėdos“.

Pasiūlė alternatyvą

„Dirbtuvėlės Perkūno name rengiamos pirmą kartą. Tai savotiškas socialinis eksperimentas, nes jas rengėme paskutinį savaitgalį prieš Kalėdas, todėl norėjome pažiūrėti, kiek žmonių susirinks. Paprastai tokiu metu dauguma žmonių nuolat bėga: planuoja, ką gamins valgyti, ieško dovanų. Mes nusprendėme pasiūlyti alternatyvą: ramiai pasidaryti patiems dovanėlių o tai darant – pabendrauti su draugais, šeimos nariais, neišleisti krūvos pinigų ir neskatinti kalėdinio vartotojiškumo“, – sakė VšĮ „ARTima Kultūra“ direktorius Danas Viluckas.

Mes nusprendėme pasiūlyti alternatyvą: ramiai pasidaryti patiems dovanėlių, o tai darant – pabendrauti su draugais, šeimos nariais, neišleisti krūvos pinigų ir neskatinti kalėdinio vartotojiškumo.

Pašnekovas džiaugėsi, kad į kvietimą šeštadienį ir sekmadienį dalyvauti dirbtuvėlėse ir pademonstruoti, kaip galima pigiai ir smagiai pasigaminti kalėdinių dovanėlių ar dekoracijų, atsiliepė įvairių organizacijų narių, taip pat moksleivių ir pedagogų.

Į dirbtuvėles užsukę kauniečiai džiaugėsi nepatingėję atsikelti ir ateiti į užsiėmimus. Tiesa, daliai jų šeštadienį patekti į dirbtuvėles greičiausiai sutrukdė kai kur viešojoje erdvėje įsivėlusi klaida: buvo skelbiama, kad dirbtuvėlės vyks ne senamiestyje esančiame Perkūno name, bet Perkūno alėjoje įsikūrusiuose „Perkūno namuose“, t. y. restorane.

„Su draugėmis ten ir nuvykome. O kai paaiškėjo, kad nepataikėme, jos nusprendė niekur nebeeiti. Bet aš užsispyriau ir atvažiavau čia. Nė trupučio nesigailiu: pasigaminsiu padėkliuką puodeliams. Su draugėmis mėgstame susitikti kavos – bus ką po puodeliais padėti“, – „15min“ sakė dirbtuvėlėse sutikta kaunietė Stefanija Kustienė.

Kvies į kitus teminius užsiėmimus

Perkūno name vykusios dirbtuvėlės – ne vienintelis ciklo „ARTimos Kalėdos“ renginys. Iki sausio 9-osios Rotušės aikštėje veiksiančioje mugėje jaunieji kultūros vadybininkai kvies užsukti į du pasakų namelius, kuriuose vyks teminiai užsiėmimai – bus galima susitikti su senosios animacijos personažais Čipolinu, Sniego Karaliene ir kitais (bus rodomi senieji animaciniai filmai). Be to, kiekvieną vakarą Pasakų namelyje pasakas seks ir gitara akompanuos dvi senelės. Antradieniais–penktadieniais nameliai dirbs 18–20 val., o šeštadieniais–sekmadieniais – 12–20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius