Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 09

Kino kodas: „Druska“, arba geležinė moteris su prieskoniais

Kokia dramatiška ir neįtikėtina istorija, nutikusi pačioje Amerikos širdyje! Seksuali CŽV agentė Evelina Druska (Angelina Jolie), ištikimai tarnavusi tėvynei, apkaltinama jos išdavimu.
Filme „Druska“ A.Jolie teko CŽV agentės vaidmuo
Filme „Druska“ A.Jolie teko CŽV agentės vaidmuo / Kadras iš filmo

Užuot teisinusi, moteris sprunka ir žodis žodin ima daryti tą, kuo ją apkaltino CŽV informatorius rusas Orlovas (D.Olbrychskis). Jos viršininkas Tedas Vinteris (L.Schreiberis) vis dar tiki, kad Evelina nėra dviguba superagentė, kurią sumaniai JAV implantavo rusai. Deja, kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad ši nesulaikoma blondinė vykdo kažkokią itin pavojingą misiją.

Reziumė

Bežiūrint politinį trilerį „Druska“, kyla tiek daug erzinančių klausimų, kad galiausiai belieka konstatuoti – tai žiūrovo intelektą įžeidžiantis kūrinys. Visų pirma, jeigu pagrindinis personažas – tokia supermoteris kaip Evelina, filmas turi būti fantastinis kaip koks „Geležinis žmogus“. Antraip ši neįtikėtina istorija kelia tik juoką ir rimtu veidu susuktą trilerį paverčia parodija iš Šaltojo karo laikų apie tai, kaip rusai desperatiškai trokšta sunaikinti Ameriką.

Tam jie iš pradžių ketina amerikiečių rankomis nušauti savo prezidentą, o po to – sukelti Pasaulinį atominį karą. Labai juokinga žiūrėti XXI a. pradžioje, globalaus terorizmo laikais. Todėl nepaisant pažangiausių technologijų, kurias naudoja CŽV, iš ekrano dvelkia naftalinu. Ar tik nebus režisierius P.Noyce‘as per klaidą pasiėmęs scenarijų iš nebenaudojamo Holivudo archyvo?

Kita vertus, A.Jolie filme funkcionuoja kaip robotas. Būti moterimi ji tiesiog neturi laiko. Jai reikia bėgti, šaudyti, smaugti. Tikėjausi finale pamatyti, kad iš tiesų tai yra naujausias Terminatoriaus modelis. Arba replikantė iš R.Scotto filmo „Likvidatorius“. Reziumė: pernelyg daug druskos ir kitų prieskonių, todėl dingsta maisto, t.y. filmo skonis.

Faktai

Apie ką mes čia: „Druska“ („Salt“) 2010 m., JAV, 100 min.
Režisierius Philipas Noyce‘as.
Vaidina: Angelina Jolie, Lievas Schreiberis, Danielis Olbrychskis ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius