Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šeršėliafam“ pristatys ištraukas iš naujausio Algimanto Puipos filmo

Šeštasis tarptautinis moterų kino festivalis „Šeršėliafam“ leis žiūrovams pro rakto skylutę pažvelgti į naujausią režisieriaus Algimanto Puipos darbą – Jurgos Ivanauskaitės romano „Miegančių drugelių tvirtovė“ ekranizaciją. Programoje „Vyras ir moteris“ kovo 12 dieną, šeštadienį, bus pristatomas fotografės ir operatorės Kristinos Sereikaitės filmas apie filmavimo aikštelės užkulisius ir ištraukos iš filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“.
Filmavimo darbai juda prie pabaigos
Filmavimo darbai juda prie pabaigos. / Kristinos Sereikaitės nuotr.

„Filmavimo procesas yra vienas sudėtingesnių filmo kūrimo etapų režisieriams. Filmavimo aikštelėje tvyro nuolatinis stresas, įtampa, savęs išbandymas keičiant stilius, aktoriams persikūnijant. Visgi didžiausią spaudimą jaučiu bandydamas įgyvendinti savo vizijas. J.Ivanauskaitės romane man buvo įdomiausia pagrindinės herojės, Monikos, gyvenimo drama. Norėjosi pratęsti rašytojos darbą, tiksliau, pasakyti tai, ko ji nesukūrė, perteikti savitą romano sapną. Jurgą vertinu už jos stiprius siužetus, būtent tokio ir ieškojau skaitydamas daugelio talentingų lietuvių rašytojų darbų“, – pasakoja Algimantas Puipa.

Režisierius atskleidžia, kad filme apie kūrybinį procesą bus galima pamatyti ne tik sudėtingąsias filmavimo akimirkas, bet ir komiškas situacijas, net slapta kamera filmuotus kasdienius filmavimo grupės džiaugsmus ir rūpesčius. „Jau filmuojant filmą keitėsi aktoriai, kol galiausiai susidarė pilna kūrybinė grupė. Pagrindiniam vaidmeniui režisierė Janina Lapinskaitė buvo pasirinkta paskutinę minutę. Filme apie filmą matysite visos kūrybinės grupės bendrą darbą – nuo repeticijų iki filmavimo“, – teigia A.Puipa.

Režisierė J.Lapinskaitė neplanavo atlikti vaidmens „Miegančių drugelių tvirtovėje“. Kaip ji pati teigia, „dirbama antrąja režisiere, dalyvavau scenarijaus kūrime ir parengiamuosiuose darbuose. Padėdama vyrui perprasti moterišką psichologiją, pagrindinę veikėją Moniką įsileidau į save. Todėl stojusi prieš kamerą, jau gyvenau Monikos gyvenimą. Ir gyvenau jį viso filmavimo metu, net jausdavau, kad manyje gyvena dvi asmenybės – aš ir Monika. Kai būdavo labai sunku, tekdavo ir pasakyti sau – „Monika, išeik iš čia“.

A.Puipa ir J.Lapinskaitė teigia, jog filmavimo atmosfera buvo sudėtinga ne tik dėl kūrybinių kančių, bet ir šaltos žiemos ar aktorių ligų. Filmavimo grupėje buvo jaučiama pagarba ir rūpestis, nuolatinė pagalba kitiems komandos nariams. „Kai baigėme filmuoti pirmąją filmo pusę, nenorėjau, kad kūrybinė grupė išsibarstytų. Čia susirinko tikrai nuostabūs žmonės“, – teigė J.Lapinskaitė.

Nors filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ premjera numatoma šių metų pabaigoje, į visų laukiamą ekranizaciją galima akies krašteliu pažvelgti jau dabar – kino teatre „Pasaka“ kovo 12 dieną 17 val. bus rodomos filmo ištraukos ir filmas apie filmavimo aikštelės užkulisius, sukurtas fotografės ir operatorės Kristinos Sereikaitės. Seanso metu dalyvaus ir filmo kūrybinė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius