Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du prancūzai fotografai apkeliavo aplink pasaulį per 80 sekundžių (video)

Du jauni prancūzai fotografai – Alexas Profit ir Romainas Pergeaux – aplink pasaulį apkeliavo per 80 sekundžių.
Kelionė aplink pasaulį trunka tik 80 sekundžių.
Kelionė aplink pasaulį trunka tik 80 sekundžių. / Kadras iš filmuko

Tam jiems prireikė fotoaparato „Sony Cyber-shot HX5V“ su plačiakampiu objektyvu ir GPS navigatoriaus, praneša „MinuteBuzz“. Kurdami filmuką jie sugaišo tris savaites ir per tą laiką aplankė septynis miestus šešiose šalyse, nuėjo 50 kilometrų pėsčiomis ir įveikė 32 600 kilometrų. Per savo kelionę jie padarė 640 fotografijų.

„Mums šis filmas – dvigubas pasiekimas, – tvirtina A.Profit. – Visų pirma mes apkeliavome pasaulį per tris savaites, antra, sukūrėme apie tai 80 sekundžių filmą „stop-motion“ metodu. Ši idėja patiko kompanijai „Sony“, tad ji parėmė mūsų projektą suteikdama fotoaparatą „Cyber-shot HX5V“.

Įėję į pastatą Londone keliautojai atsiduria Maroke, perbėga per Indijos ir Japonijos miestus, nuo kalvų San Franciske pasuka į Brodvėjų Niujorke, o iš ten grįžta į Londoną.

Alexo Profit ir Romaino Pergeaux filmukas:

VIDEO: Le tour du monde en 80 secondes

Video kelionės aplink pasaulį idėja nėra šviežia. Kaip pažymi Prancūzijos leidinys „L'Express“, prieš kelerius metus 26 metų programuotojas Mattas Hardingas pasirašė didžiulį kontraktą naujam kompiuteriniam žaidimui sukurti, tačiau jis nepanoro dar dvejus savo gyvenimo metus sugaišti kurdamas tai, ko pagrindinis tikslas būtų nužudyti kuo daugiau žmonių.

„Aš išėjau iš darbo ir išvykau į kelionę aplink pasaulį už savo santaupas“, – pasakoja Mattas. Vietname, Hanojuje, jo draugas paprašė, kad Mattas prieš kamerą pašoktų. Bičiuliai planavo šį įrašą nusiųsti savo draugams likusiems namuose. M.Hardingui taip patiko tai daryti, kad jis nusprendė priešais kamerą šokti visur, kur tik apsilankys.

Grįžęs iš kelionės, trukusios kelis mėnesius, M.Hardingas internete paviešino savo filmuką, kuriame jis šoka įvairiausiose planetos vietovėse. Per kelias savaites filmukas tapo nepaprastai populiarus, jį peržiūrėjo milijonai žmonių. Po to viena kompanija sutiko finansuoti dar dvi jo keliones, o internete pasirodė daugybė Matto mėgdžiotojų.

Matto Hardingo filmukas:

VIDEO: Where the Hell is Matt? 2006

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius