Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Jubiliejinės Velykos Rumšiškėse

Kauniečiai žino: jei nori linksmai sutikti Velykas, antrąją jų dieną užsuk į Rumšiškėse įsikūrusį Lietuvos liaudies buities muziejų. Šiemet, balandžio 5-ąją, Velykos čia bus švenčiamos jau 20-ąjį kartą.
Velykos Rumšiškėse
Velykos Rumšiškėse / Muziejaus nuotr.

Atvykusieji nuo ankstaus ryto muziejaus sodybose turės ką apžiūrėti: muziejininkai kvies apžiūrėti velykinių renginių, vykusių muziejuje, nuotraukų, tradicinių verbų ir margučių, velykinių plakatų, skrajučių ir kvietimų, vaikų piešinių ir rašinių bei karpinių ekspozicijas. Nuo 10 val. muziejaus teritorijoje šurmuliuos ir tautodailininkų bei amatininkų mugė, kurioje be įvairių dirbinių bus prekiaujama ir velykiniais gardumynais.

Atsivežusieji margučių galės juos išsikeisti į kitus – veiks tradicinės margučių keityklos, o tie, kam margučiai jau bus pabodę, galės išmėginti sūpuokles ar pramogas su arkliais.

Vidurdienį prasidės pagrindinė šventės dalis: sodybose virs žaidimai, šokiai, skambės dainos. Įsitraukti į siautulį padės folkloro ansambliai. Kaip visada Rumšiškėse netrūks ir tradicinių Velykoms akcijų: lankytojai bus kviečiami ridenti margučius loveliais, lazdomis, į tikslą ir išmėginti kitų velykinių žaidimų.

Ketinantys naujais margučiais savo šeimą pradžiuginti per Atvelykį, galės pasimokyti marginti kiaušinius vašku. Kiti bus raginami sudalyvauti viktorinoje. Kaip ir kasmet vyks įvairūs konkursai, kuriuose bus renkamas mažiausias, didžiausias ir gražiausias margučiai. Šventės rengėjai tikisi, kad oro sąlygos bus geros ir pavyks į dangų pakelti čia pat vietoje padarytus aitvarus. Vienas jų bus skirtas jubiliejinėms Velykoms Rumšiškėse. Ant jo muziejininkai kvies užrašyti savo linkėjimus ir sveikinimus visus lankytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius