-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus mero iškoneveikta Laura Radzevičiūtė: „Į Jurgio Krasnicko nukrypimus nekreipiau dėmesio“

Dėl savojo liežuvio į nemalonumus patekusio socialdemokrato Alytaus miesto savivaldybės mero Jurgio Krasnicko pareiškimas, esą keiksmažodžių pilnus mero pokalbius slapta įrašiusios ir juos paviešinusios buvusios pavaldinės, Alytaus miesto teatro direktorės Lauros Radzevičiūtės žingsnis tėra „atstumtos moters kerštas“, neliko be atsako. L.Radzevičiūtė interviu 15min.lt teigė pati sulauksi J.Krasnicko dėmesio, bet jį ignoravo.
Laura Radzevičiūtė
Laura Radzevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

„Į Jurgio Krasnicko lyrinius nukrypimus absoliučiai nekreipiau dėmesio“, – nepaneigė iš Alytaus mero dėmesio neva sulaukdavusi išvaizdi moteris.

Pasak L.Radzevičiūtės, J.Krasnickas „išmano mechanizmus ir mėgsta žaisti va bank“.

„Todėl net neabejojau, kad po antrojo pokalbio paviešinimo politiko vaizduotė dar labiau suvešės, bet turbūt didesnės gynybinės nesąmonės meras sugalvoti jau nesugebėjo“, – atsakydama į viešai Alytaus mero mestus įtarimus, 15min.lt sakė buvusi Alytaus miesto teatro vadovė.

J.Krasnickas įsivaizduoja, kad jam korėsi ant kaklo

Kiek anksčiau moteris pokalbyje su 15min.lt žurnaliste yra užsiminusi, kad žmogiškųjų santykių su J.Krasnicku nekomentuosianti.

„Tai jūs paties mero ir klauskite, kas tarp mūsų buvo ir ar buvo“, – teigė L.Radzevičiūtė.

„Ką galima pasakyti apie moterį, kuri kariasi ant kaklo? Tai aš ir pasakiau, kad, miela Laurute, aš žmonos ir partijos nekeičiu visą gyvenimą. O, be to, sakau, dar ir ne mano skonio esi“, – žodžio kišenėje ir šįkart neieškojo J.Krasnickas.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr./Alytaus meras Jurgis Krasnickas
Alytaus miesto savivaldybės nuotr./Alytaus meras Jurgis Krasnickas

Alytaus meras piktinosi, esą moteris ne tik negerbianti savęs, bet ir esanti įžūli.

„Nu, jūs įsivaizduokite? Ji, kaip jau dabar aišku, savaitgalį priverda košės, kurią turiu už ją srėbti (paskelbia pirmąjį įrašą internete, – aut.past.), o pirmadienį man skambina ir klausia, ar nereikia kokios pagalbos! Tai ką tas rodo?“ – klausė J.Krasnickas.

L.Radzevičiūtė: „Dėmesio man netrūksta“

„Ponia Laura, savo pranešime spaudai meras užsimena apie tariamą jūsų romaną su vedusiu vyriškiu. Galima nuspėti, kad tai – buvęs Alytaus miesto savivaldybės meras Česlovas Daugėla. Kas jus sieja su šiuo asmeniu?“ – 15min.lt paklausė buvusios Alytaus miesto teatro direktorės.

„O kas yra romanas? Dėmesio man netrūksta“, – atsakė L.Radzevičiūtė.

Moteris nesigynė santykių ir su kitais politikais: „Esu Seimo nario Kęstučio Daukšio padėjėja-sekretorė. Su Viktoru Uspaskichu ne vieną kartą teko prasilenkti Lietuvos Respublikos Seimo koridoriuose, bet pristatyta jam niekada nebuvau“.

Buvusi Alytaus miesto teatro direktorė didžiuojasi ir savo pažintimis su Seimo nare Dalia Teišerskyte, kurią pati ponia Laura vadina savo krikštamote, bei europarlamentaru Antanu Guoga, kurį buvusi teatro direktorė įprašiusi tapti oficialiu Alytaus miesto teatro globėju ir mecenatu. Politikas 2014-ais metais yra skyręs 40 000 litų paramą L.Radzevičiūtės vadovaujamai įstaigai iš savo labdaros ir paramos fondo.

Gabijos Labutytės nuotr./Laura Radzevičiūtė ir Dalia Teišerskytė
Gabijos Labutytės nuotr./Laura Radzevičiūtė ir Dalia Teišerskytė

Sulaukė kultūros ministro palaikymo

Nevengianti pasipuikuoti vietinėje spaudoje nuotraukomis iš prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito Alytuje, kuriose ji – šalia šalies vadovės, L.Radzevičiūtė paskutinėmis dienomis sulaukė paties kultūros ministro – „darbiečio“ Šarūno Biručio užtarimo ir dėmesio. Tokio dėmesio provincijos teatrui ir jo vadovei galėtų pavydėti ne viena šalies kultūros įstaiga.

L.Radzevičiūtė viešai padėkojo ministrui „už palaikymą ir tikėjimą“, o Š.Birutis iš J.Krasnicko pareikalavo viešo ponios Lauros atsiprašymo.

„Kai Laura Radzevičiūtė laimėjo Alytaus miesto teatro vadovo konkursą, negalėjome nepastebėti teigiamų pokyčių teatre – daugėjo žiūrovų, teatro festivalių ir gerų kultūros renginių. Tačiau jau pirmomis darbo dienomis direktorė pradėjo jausti mero daromą spaudimą, kuris diena iš dienos virto jaunos moters košmaru ir peržengė visas padorumo ribas. Viliuosi, kad koalicijos partneriai imsis atitinkamų žingsnių, nes negerbiančių savo šalies, neturinčių vidinės kultūros ir meilės tautai vieta tikrai ne valstybės įstaigoje ir tuo labiau ne vadovo poste“, – praėjus vos kelioms valandoms po antrojo L.Radzevičiūtės slapta įrašyto pokalbio su Jurgiu Krasnicku paviešinimo savo oficialioje „Facebook“ paskyroje rašė kultūros ministras.

L.Radzevičiūtė viešai padėkojo ministrui „už palaikymą ir tikėjimą“, o Š.Birutis iš J.Krasnicko pareikalavo viešo ponios Lauros atsiprašymo.

„Labai norėčiau sulaukti mero viešo paaiškinimo, ką jis laiko blogu pavyzdžiu. Ar savivaldybėse dirbančių įstaigų vadovai yra nepageidaujami?“ – klausė kultūros ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius