Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Saldžiarūgštis geltonųjų slyvelių padažas žiemai

Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.
123rf.com nuotr. / Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jums reikės:

3 kg geltonųjų mažų slyvelių;
3 stiklinės cukraus;
3 valg. šaukšt. druskos;
200 ml vandens;
2 pundelių petražolių;
3 skilt. česnako

MamosReceptai.lt nuotr./Šis saldžiarūgštis padažas labai tinka prie įvairios mėsos arba mėsai marinuoti.

Gaminimas:

Slyveles nuplaukite, dėkite į puodą, supilkite vandenį ir pavirkite  apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyveles perkoškite, kad atskirtumėte kauliukus. Galima daryti ir paprasčiau – tame pačiame puode verdant mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tyrelę dėkite cukrų, druską, smulkintas petražoles ir virkite dar apie 20-25 minutes. Būtinai dažnai maišykite. Susmulkintus česnakus dėkite į tą patį puodą ir dar virkite apie 7 minutes, o tada pilstykite į stiklainius. Iš šio kiekio išeis apie 3 litrai saldžiarūgščio padažo.

Receptą atsiuntė: Raminta

MamosReceptai.lt

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min