Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais

Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais
„Kotanyi“ nuotr. / Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Siūlome išbandyti naują receptą!

Receptas 4/ 8 žmonėms

Reikės: 500 g abrikosų (perskirtų per pusę), 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos, 3 valg.š. smulkintų migdolų, 1 valg.š. kristalinio cukraus, 1 trynys tešlos patepimui, ½ pakelio citrinos žievelių, 1 virta trinta vanilės ankštis, 1 arbat.š. maltų anyžių sėklų, nemaltų anyžių dekorui.

Abrikosų padažui (galima naudoti gatavą abrikosų džemą, padažą): 200 g smulkintų abrikosų, 40 g cukraus, 4 valg š. vandens, 10 g abrikosų likerio.

Įdaras: išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų.

Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir uždėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir uždėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite vyniotinį likusiu tryniu, apiberkite anyžių sėklomis ir kepkite orkaitėje 200 °C apie 30 minučių.

Leiskite trumpai atvėsti.

Užvirinkite abrikosus 4 šaukštuose vandens ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, pavirinkite 8 min. ir perkoškite. Pagardinkite padažą abrikosų likeriu. Vyniotinį supjaustykite gabalėliais ir patiekite su abrikosų padažu.

Paruošimo laikas – daugiau nei 60 min

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min