Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bulvių ir dilgėlių virtinukai

Reikės: 1 kg bulvių, 200 g smulkiai pjaustytų dilgėlių, 200 g miltų, 1 kiaušinio, 80 g sviesto, 1 česnako skiltelės, 4 šviežių šalavijų lapelių, 50 g tarkuoto Parmezano sūrio.
Bulvių ir dilgėlių virtinukai
Bulvių ir dilgėlių virtinukai / Skirmantės nuotr.

Bulvės išvirti ir dar šiltas sugrūsti, įmaišyti dilgėles, miltus, į atvėsusią masę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir išminkyti. Tešlą padalinti į keletą gabaliukų ir formuoti 1,5 cm skersmens volelius, supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kol iškils, tada išgriebti.

Sviestą ištirpinti, sudėti supjaustytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepti kelias minutes, kol česnakas paruduos. Sviestą perkošti ir užpilti virtinukus. Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius