Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Paprikos su feta

Paprikos su feta
Fotolia nuotr. / Paprikos su feta
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

4 didelės raudonos saldžiosios paprikos, 250 g fetos tipo sūrio, 150 ml riebios grietinėlės, pagal skonį džiovintų bazilikų, druskos. Marinatui: pusė stiklinės alyvuogių aliejaus, šaukštai balzaminio acto, 2 šaukštai medaus, 4 skiltelės česnakų, po nubrauktą šaukštelį „Persilado“ ir Viduržemio jūros virtuvės prieskonių.

Paprikas perpjaukite per pusę, sėklas išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės.

Iškeptas paprikas išimkite, atvėsinkite  ir sudėkite į sandariai uždaromą plokščią indą.

Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su šiltu skysčiu, kuris liko kepant paprikas, tada įmaišykite aliejų, balzaminį actą, prieskonius, išspauskite česnakų skilteles. Padažą gerai išsukite, užpilkite ant paprikų ir per naktį pamarinuokite.

Fetą sumaišykite su grietinėle, bazilikais ir ja įdarykite iš skysčio išgriebtas paprikų puseles.  Tiekite susmulkintas su baltos duonos skrebučiu ir balzaminio acto padažu.  

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Sūris
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min