-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunystės eliksyras. Iš kokių ingredientų jį pagaminti?

Ką daryti, kad nesenėtumėm? Vieni „herojai“ renkasi galimybę numirti jaunam. Tačiau numirti dėl to, kad tave atsimintų jauną – beprotystė! Kiti rekomenduoja atsijauninti: plastinės operacijos, grožio injekcijos, dėlioti agurkų skilteles ir panašūs dalykai. Tačiau tai su laiku atsisuka ir prieš patį žmogų.
Kaip išlaikyti jaunystę?
Kaip išlaikyti jaunystę? / White Ibiza, Flickr.com

Jaunystės eliksyras – žmonijos svajonė. Kaip jį pagaminti? Kur rasti ingredientus? Išvirei, atsigėrei – ir tu dešimt metų jaunesnis!

O juk jaunystės receptas yra labai paprastas, ir net nereikia stovėti prie viryklės valandų valandas. Būtent džiaugsmo pojūtis ilgina mūsų metus ir jaunina mus.

Atiduokite ir padėkite

Kai jūs manote, kad visas pasaulis atsisuko prieš jus, norite išrėžti arčiausiai jūsų esantiems žmonėms kokią bjaurybę arba iškrėsti kokią kiaulystę. Arba atvirkščiai, susidėti rankas, susiimti už galvos ir be sustojimo verkti guodžiant save, kokie jūs nelaimingi ir nereikalingi. O gal laikas apsidairyti aplink?

Kaip bebūtų gaila, pasaulis nėra teisingas, todėl yra dar daugiau kenčiančių žmonių, kuriems blogiau nei jums. Padėkite savo artimui! Net jei jūs priglausite benamį šunį, jūsų pasaulis pasikeis. Paklauskite senolės kaimynės, ar jai nereikia padėti apsipirkti. Padėkite artimiems žmonėms nuoširdžiai, nesitikėdami gauti kažką atgal. Ir tuomet pajusite lengvumą bei suprasite, kad esate reikalingi, o apie senatvę neturėsite net kada pagalvoti.

Nieko nekaltinkite

Visų pirma, nustokite kaltinti save. Taip, padarėte nemažai klaidų, įžeidėte daug žmonių. Kaip ir kiekvienas iš mūsų. Kramtydami „šią gumą“ ir prisimindami viską vėl ir vėl, žmogus švaisto savo energiją tam, kas jau buvo. Pabandykite išgyventi parą nieko nekaltindami. Net ir tuo atveju, jei kažkas ims ir atsisės ant jūsų akinių bei juos sulaužys. Neskubėkite teisti ir pabandykite rasti išeitį iš padėties: juk optikos salonai dirba, tad akinius galima ir sutaisyti.

Venkite blogų žinių

Naujienos veikia mūsų gyvenimą ir mūsų nuotaiką. Kartais paklausius žinių, atrodo, kad neverta net gyventi. Aplink vien blogi įvykiai: kainos kyla, automobilių avarijos, telefoniniai sukčiai, nauji karai, kažkur siaučia krizė. Belieka tik užsidaryti bunkeryje ir atsišaudyti. Pabandykite vengti blogų žinių ir gyvenimas pasirodys kitokiomis šviesomis. Iš tikrųjų, gerų naujienų taip pat yra daug, paprasčiausiai į jas nėra atkreipiamas didelis dėmesys. Suprasite, kad ne taip jau blogai gyvename.

Išmokite atleisti

Tai jau tikras menas. Atleisti „kraujuojančią žaizdą“ – aukščiausias pilotažas. Nebus sieloje ramybės, kol širdyje kirbės nuoskaudos. Neatleistos nuoskaudos neleidžia užmigti naktimis ir nuodija mūsų gyvenimą. Ar pastebėjote, kad vyresni žmonės atleidžia lengviau? Kai nuoskauda atleista, nėra prasmės kovoti su skriaudėju. Juk kiekvienas karas pareikalauja iš mūsų daug jėgų, energijos ir nervų – visa tai sendina žmogų. Ar mums reikalinga senatvė anksčiau laiko?

Gyvenkite čia ir dabar

Praeitis – jau praėjo, o ateitis – tik planuojama. Yra tik dabar ir šis momentas.

Pavyzdžiui, dabar jūs užsiplikėte močiutės virtos aviečių uogienės arbatos. Malonu. Arba perskaitėte gerą knygą ir vis dar mėgaujatės įgytais pojūčiais.

Kiekvieno gyvenime būna juodų periodų. Tačiau tai – praeitis, todėl nereikia galvoti apie ateitį, kad „taip visada ir bus“. Ir nereikia visko kruopščiai planuoti bei per daug energijos skirti ateičiai. Išmokite džiaugtis dabarties momentu. Negalvokite, kiek jums liko gyventi ir kiek dar bus negandų. Kai gyvensite šia diena, senėjimui vietos nebeliks. Žinoma, kalbame apie dvasinį senėjimą.

Jaunystės eliksyras be tablečių ir plastinių operacijų – tai mūsų pozityvi nuotaika, mūsų geri darbai, mūsų atsiminimai, mūsų dabartis, mūsų ištiesta pagalbos ranka. Nieko nėra veiksmingesnio kovojant prieš senatvę.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius