-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji pavasariniai įpročiai – sveikatai ir žvalumui

Visi pavasarį nori nors kiek atsinaujinti ir atjaunėti. Normalu, juk natūralūs bioritmai mus kviečia žydėti. Pavasarį geriau dirba medžiagų apykaita, stiprėja sveikata, valosi organizmas. Pavasarį įgauti nauji įpročiai gali tapti sveikatos ir geros savijautos šaltiniu.
Pavasaris priverčia visus žydėti
Pavasaris priverčia visus žydėti / epSos.de, Flickr.com

1. Pradėkite dieną nuo baltyminių pusryčių

Atsiminkite paprastą taisyklę 30:30. Ji teigia: rytais reikia suvalgyti 30 g baltymų per 30 pirmų prisižadinimo minučių. Tai svarbu, jei norite numesti svorio ir įgauti rytinės energijos. Paaiškinimas paprastas: rytinis valgis pagreitina visos dienos medžiagų apykaitą. O baltymai reikalingi, kad organizmas nereikalautų riebaus maisto ir angliavandenių.

2. Gerkite daug vandens

Venkite gazuoto vandens, saldžių kompotų ir sulčių. Tai kenkia talijai, taip pat širdžiai ir dantims. Jei paprastas vanduo atsibosta, įmeskite į stiklinę griežinėlį citrinos, žaliosios citrinos, apelsino arba greipfruto. Taip pat tinka mėtos lapeliai ir netgi švieži agurkai. Vanduo greitina medžiagų apykaitą ir šalina toksinus.

3. Sportuokite 150-300 minučių per savaitę

Sportinės veiklos trukmė priklauso nuo jūsų išsikeltų tikslų. Jei sportuojate tik palaikyti gerą sveikatą, tuomet jums užteks 20 minučių pasivaikščioti arba pabėgioti kasdien. Turėkite įprotį kuo dažniau atsistoti nuo savo darbo stalo. Tiesa, jei norite mesti svorį, tuomet jums reikia pradėti sportuoti reguliariai bent 5 kartus per savaitę vieną valandą per dieną.

4. Daržoves valgykite su kiekvienu valgiu

„Valgyti daugiau daržovių“ nereiškia, kad turite 24 valandas valgyti tik salotas. Sveikatai palaikyti jums užteks valgyti daržoves kiekvieno valgio metu: taip jūs gausite baltymus, ląstelieną ir kitas maistines medžiagas.

  • Pusryčiai. Į rytinius kokteilius pridėkite špinatų arba kopūstų. Špinatų tyrės galima pridėti ir į blynus – gausis spalvoti blynai. Brokoliai ir pupelės taip pat tinka prie pusrytinių patiekalų. Riebią dešrą pakeiskite vegetariškais sumuštiniais.
  • Užkandžiai. Špinatai tiks į bet kokius kepinius, netgi keksiukus. Agurkai, salieras ir morkos – puiki alternatyva saldiems batonėliams. O vietoje bulvių traškučių rinkitės daržovių traškučius iš morkų.
  • Pietūs ir vakarienė. Prie vištienos ir žuvies puikiai tiks troškinti kopūstai arba špinatai, o ne makaronai ir ryžiai. Į kotletus sumalkite morką, brokolius arba kitas daržoves. Pasidomėkite – žaliavalgiai propaguoja makaronus iš šviežių cukinijų.
  • Desertas. Keptos cukinijos ir špinatai – alternatyva saldiems blynams. Keksų tešlą galima maišyti su morkų tyre, o vietoj sviestinių sausainių rinkitės avižinius.
     

5. Keiskite savo gyvenimo būdą

Pavasarį jūs turite daugiau energijos ir noro keistis. Pats laikas išmokti naujų įgūdžių ir keisti savo nuobodų gyvenimą. Juk laimė – tai raktas į sveikatą ir amžiną jaunystę. Užsirašykite į įvairius mokymosi kursus, išmokite šokti ar važinėti dviračiu. Meskite šalin cigaretes ir alkoholį – jau po mėnesio jums organizmas pasakys „ačiū“.

6. Daugiau miegokite

Jei miegate pakankamai, sumažėja streso lygis, taip pat ir daugelio ligų rizika. Miegant žmonės lieknėja. Išjunkite televizorių ir mobilųjį telefoną – miego kokybė tik pagerės.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius