Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dietos etiketas: kaip taisyklingai laikytis dietos

Dietos laikymasis prasideda nuo dietos ir valgymo sistemos apkalbėjimo. Visų pirma iškyla klausimas, ką gi valgyti, kad daugiau nepriaugtumėme svorio. Ir retai, kada galvojama apie dietos etiketą, nuo kurio priklauso, kiek ilgai mes ištversime dietą ir pasikeisime.
Ar galima kalbėti apie maistą?
Ar galima kalbėti apie maistą? / Southern Foodways, Flickr.com

Dietos etiketas – tai nerašytos elgesio taisyklės. Jos leidžia mums neišklysti nuo pagrindinio kelio ir pasiekti taip trokštamo rezultato.

Dietos etiketas su bendradarbiais

Kiekvieną kartą, kai norite pasigirti kolegoms apie superefektyvią dietą, sustabdykite save – kito valgymas niekam neįdomus. Net ir tuo atveju, jei buhalterė atėjo kimšdama bandelę ir burbėdama, kad valgė po 18 val. Kiekvienas žino savo nuodėmes. O jei negali pripažinti savo kalčių, vadinasi, dar neatėjo tam laikas. Kol žmogus pats nenuspręs valgyti sveiko maisto, kitų bambėjimas ir pamokslavimas nepadės.

Jei norite keisti radikaliai savo mitybą, rekomenduojama įspėti ir valgyklos ar kavinės, kurioje pastoviai pietaujate, personalą: dažniausiai tokie pokyčiai priimami gana geranoriškai. Be to, juk nenorite įžeisti mylimos kavinės virėją, kad nustojote lankytis dėl jo prastai gaminamo maisto...

Nevarginkite kolegų tirpstančių centimetrų ir kilogramų skaičiavimais, nesidalinkite mažo kaloringumo dietų receptais – dažniausiai kitiems tai yra pats nuobodžiausias dalykas. Tad galite tik susigadinti savo reputaciją.

Šeimyninis dietos etiketas

Jūsų sprendimas lieknėti neturi daryti įtakos artimiesiems. Sūnus neprivalo valgyti brokolių tik dėl to, kad taip nusprendė per daug kilogramų priaugęs tėtis. Arba duktė neprivalo nevalgyti po 18 val. vien tik todėl, kad mama nesijaučia tokia seksuali kaip anksčiau. Juk augančiui organizmui reikia subalansuoto ir reguliaraus maisto. Kiekvienas turi teisę valgyti tai, ką mėgsta.

Vargu, ar svečiai įvertins pripjaustytas šviežias daržoves ir garuose troškintą kalakutą. Net ir patys geriausi draugai pasakys, kad jūs tapote keisti ir savo įpročių vergais. Jei jau laukiate svečių, sudarykite mažo kaloringumo patiekalų meniu – tai tiks ir jums, ir svečiams.

Draugiškas dietos etiketas

Jei planuojate romantišką pasimatymą, iš anksto nuspręskite, ką galite valgyti ir gerti. Jei jūs galite gerti tik žalią arbatą, tuomet venkite kavinių, kur pateikiama ypatingai skani kava. Vargu, ar išrinktasis arba išrinktoji įvertins jūsų kalorijų skaičiavimą meniu. Neturite daugiau apie ką kalbėtis, tik apie kalorijas ir mažo kaloringumo maistą? Tuomet tai tikrai ne tas žmogus, su kuriuo norėsite gyventi likusį gyvenimą.

Jeigu ruošiatės į vakarėlį, kuriame žmonės tikrai linksminsis ir negalvos apie sveiką mitybą, pagalvokite, ar tikrai norite ten būti? Juk trikdysite šeimininkę ar šeimininką, atsisakydami įvairiausių patiekalų. Be to, pagalvokite, ar vertas vienas vakarėlis jūsų ilgų lieknėjimo pastangų? Žinoma, tai neturi tapti įpročiu, nes bendravimas yra labai svarbus faktorius mūsų gyvenime. Tik negadinkite kitiems žmonėms nuotaikos, pasakodami apie savo kančias metant nereikalingus kilogramus.

Dieta – tai jūsų asmeninis pasirinkimas, todėl kaip jūs siekiate rezultatų taip pat priklauso tik nuo jūsų. Nereikia dietos užkrauti kitiems ant pečių – ar tai bus kolega, ar draugas, ar šeimos narys. Į dietą žvelkite filosofiškai, kad paskui galėtumėte savimi didžiuotis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius