Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėja pasigailėjo avariją padariusio ir iš įvykio vietos pasišalinusio Česlovo Gabalio

Teismas paskelbė nutarimą byloje dėl smulkaus eismo incidento, į kurį įsivėlė žinomi pramogų pasaulio atstovai.
Česlovas Gabalis
Česlovas Gabalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienio popietę Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėja Aiva Survilienė paskelbė, kad smulkią avariją padaręs ir iš įvykio vietos pasišalinęs dainininkas Č.Gabalis nusipelnė tik 100 litų baudos.

Tačiau iš Č.Gabalio neatimtas vairuotojo pažymėjimas.

Teismas pripažino Č.Gabalį kaltu dėl eismo įvykio, per kurį nežymiai apgadintos abi transporto priemonės, tačiau neįžvelgė vairuotojo tyčios dėl pasišalinimo iš įvykio vietos. Už pasišalinimą iš įvykio vietos teisėja A.Survilienė galėjo skirti žvaigždei nuo 3 iki 4 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Kaip žinoma, balandžio 1-osios vakarą „Forum Palace“ mašinų stovėjimo aikštelėje Č.Gabalis, vairuodamas masyvų „Toyota Camry“ automobilį, važiuodamas atbuline eiga atsirėmė į juodą „Lexus“, kurį, pasirodo, buvo palikęs kitas žinomas pramogų pasaulio veikėjas Mundis.

Avarijos kaltininkas, kaip jis pats aiškino teisme, smūgio nepajuto, tačiau situaciją užfiksavo vienas fotografas, o vėliau firminiame „Lexus“ servise buvo nustatyti transporto priemonės apgadinimai. Teisėjos A.Survilienės nutarime pažymima, jog versija, kad vairuotojas iš tiesų galėjo nepajusti kontakto, liko nepaneigta.

Šiandienis teismo nutarimas dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui, šią teisę turi ir pats vairuotojas, ir protokolą dėl pažeidimų jam surašiusios kelių policijos atstovai.

15min.lt primena, jog teismuose nėra vienodos praktikos, kaip sprendžiamos tokios bylos.

Neseniai naujienų portalas rašė, kaip „Olialia“ mergaičių bose vadinama Lauryna Anusevičiūtė 3 000 litų bauda ir teisių atėmimu trejiems metams nubausta už tai, kad 2011 gegužės 13 d. apie 10.30 val. prie sostinės Konstitucijos prospekto 25-ojo pastato padarė smulkią avariją ir pasišalino iš įvykio vietos. Vairuotoja taip pat aiškino, kad menkos avarijos net nepastebėjo, tačiau tą beveik analogišką bylą tas pats Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išnagrinėjo priešingai.

Į panašią istoriją neseniai pakliuvo ir aktorius Arūnas Storpirštis. Jam teismas padarė ženklią nuolaidą: vairuotojo pažymėjimą atėmė ne trejiems metams, o vos pusmečiui.

Šių metų pradžioje 15min.lt pasakojo, kaip palankiai vairuotojams keletą labai panašių bylų išsprendė Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas. Panašiai, kaip ir Č.Gabalis, tik po 100 litų baudos gavo, bet dėl pabėgimo iš avarijos vietos buvo išteisinti ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Konstantinas Daubaras, ir paprastas vilnietis Vilhelmas Vitas.

Į panašias nemalonias istorijas dėl smulkių autoavarijų yra įsivėlę ir Seimo nariai Julius Veselka bei Aurelija Stancikienė, parlamentarės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius, prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės sūnus iš pirmosios santuokos Ernestas Butrimas. Dėl analogiškos bylos teismo duris pastaraisiais mėnesiais varsto ir praeityje garsus lenktynininkas, kolekcininkas Stasys Brundza (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius