-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuotykis su kilniu tikslu: važiuojam į Mauritaniją – parduoti autobuso

„Rytoj pajuda autobusas į Mauritaniją per Paryžių. Kas norit – „hop in“. Važiuojam iš lėto, bet nuolatos“ – tokio turinio žinutę gegužės 25-ąją į savo „Facebook“ paskyrą įkėlęs Romualdas Volungevičius per pusdienį sulaukė daugiau nei 20 susidomėjusių keliautojų skambučių. Ne vienas vis perklausė, ar pasiūlymas nemokamai nuvažiuoti į Mauritaniją autobusu, kuris ten bus parduotas, tikras.
Romualdas Volungevičius ir kartu keliaujantys lietuviai
Romualdas Volungevičius ir kartu keliaujantys lietuviai

Tačiau pažįstantiems Romualdą tokių klausimų greičiausiai nekilo. Jo gyvenime ir iki šios kelionės netrūko nuotykių, kaip ir savanorystės bei panašių projektų.

Šiuo metu Romualdas ir dar keturi lietuviai, sugebėję per parą pasiruošti šiai avantiūrai, kelyje. Gegužės 29-ąją penketukas autobusu pasiekė Prancūziją. Paryžiuje pasimėgavę Eifelio „šešėliu“ patraukė tolyn. Galutinis tikslas – Afrika, jei tiksliau – Mauritanija, kurioje Romualdas ketina parduoti autobusą. Vis dėlto tai nėra svarbiausias šios kelionės tikslas. Tačiau apie jį truputį vėliau.

Romualdas ir jo autobusas kurį gabena parduoti į Mauritaniją
R.Volungevičiaus/ „Facebook“ nuotr./ Romualdas ir jo autobusas, kurį gabena parduoti į Mauritaniją

Autobusas, pabėgėliai ir lietuvis

Šie trys iš pirmo žvilgsnio nelabai ką bendro turintys dalykai istorijoje apie Romualdą yra svarbiausi dalykai. Būtent dėl pabėgėlių vyras Lietuvoje įsigijo autobusą ir jį gabena parduoti į Mauritaniją. Skirtingai nei daugelis įsivaizduoja, pats Romualdas kol kas net nenutuokia, už kiek ir kam parduos savo transporto priemonę. Tačiau neabejoja, kad sandoris įvyks.

„Turiu draugų Mauritanijoje. Tai šalis, kurioje yra tiek žmonių, kiek Lietuvoje, ir dauguma gyvena dviejuose didžiuosiuose miestuose. Todėl iš esmės ten visi vieni kitus pažįsta. Neabejoju, kad pirkėjas atsiras. Greičiausiai bus perpardavinėtojas, kuris iš Mauritanijos autobusą parduos kitiems – taip jis keliaus tolyn į Afriką“, – kalbėjo lietuvis.

Prieš pat kelionę techninę apžiūrą pradėjusį autobusą Romualdas įsigijo Lietuvoje maždaug už 1000 eurų. „Ieškojau didesnio, norėjau ten įkurti virtuvę ir su juo važiuoti į pabėgėlių stovyklas – gaminti maistą ir taip padėti. Tačiau neradau, todėl nusipirkau šitą, jau žinodamas, kad jį parduosiu“, – pasakojo keliautojas.

Kokią sumą pirkėjai Mauritanijoje pasiūlys lietuviui, jis dar nežino. Sėkmės atveju ji galėtų siekti maždaug 10 tūkst. eurų. Tačiau, kad ir kiek gautų, Romualdas džiaugsis, nes šiuos pinigus ketina panaudoti ne asmeniniams tikslams, bet paremti jais pabėgėlių stovyklose vykdomus projektus.

Vienoje jų darbuojasi bendraminčiai, tad pinigai tikrai pateks į reikiamas rankas ir prisidės prie naujo gyvenimo Europoje ieškančių pabėgėlių gyvenimo sąlygų gerinimo.

Autostopu keliavo pats, dabar veža kitus

Nuo Lietuvos iki Prancūzijos autobusą Romualdas vairavo vienas – nė vienas iš bendrakeleivių to daryti negali, nes neturi reikiamų teisių. Vis dėlto draugija keliautojas patenkintas.

„Ir neturėjau tikslo, kad su kažkuo kartu vairuočiau. Tam į Paryžių atskrido draugė, su kuria ir keisimės vairuodami toliau. Bendrakeleiviai man buvo reikalingi kaip kompanija. Pats esu nemažai tranzavęs, dabar visada pavežu stabdančius (keliautojus – aut. past.)“, – pasakojo keturis jam ir tarpusavyje nepažįstamus lietuvius į autobusą priėmęs Romualdas. Jis pridūrė, kad kelyje jau buvo situacija, kai pravertė vieno iš bendrakeleivių žinios: jis padėjo sutvarkyti autobuso gedimą.

Autobusas ir jo keleiviai Paryžiuje
R.Volungevičiaus/ „Facebook“ nuotr./ Autobusas ir jo keleiviai Paryžiuje

Nors ir dabar keliauti neliūdna, keliautojas nieko prieš, jei kompanija dar padidėtų. Autobuse vietos daug, tad norintys prisijungti prie šios kelionės tai gali padaryti bet kuriame jos etape. Visą maršrutą rasite čia. O susisiekti su Romualdu patogiausia „Facebook“.

Jis laukia žinučių ir iš tų, kurie neabejingi pabėgėlių problemoms ir norėtų prisidėti prie jų situacijos gerinimo – nebūtinai finansiškai, galbūt savanoryste ar panašiu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius