Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Romos „Masters“ turnyre – solidus A.Zverevas ir Čilės tenisininko pasakos tęsinys

Italijos sostinėje Romoje vykstančiose „Masters“ kategorijos pirmenybėse „Internazionali BNL d’Italia“ trečiadienį paaiškėjo pirmieji du pusfinalio dalyviai.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje itin užtikrintą pasirodymą surengė vienas vyrų vienetų varžybų favoritų Alexanderis Zverevas (ATP-5). Pastarasis 6:4, 6:3 susitvarkė su Tayloru Fritzu (ATP-13) bei turnyro pusfinalį pasiekė ketvirtą kartą karjeroje.

Net 20 winner'ių atlikęs vokietis kaip visuomet buvo solidus atlikdamas smūgius savo backhand'u, tačiau šį sykį pasižymėjo ir itin agresyviu bei efektyviu žaidimu iš dešinės.

„Tai yra mano smūgis, su kuriuo aš arba laimiu, arba pralaimiu susitikimus. Taip buvo visos mano karjeros metu. Dėl smūgio iš dešinės daugiausiai dirbu visą savo karjerą, kaip ir dėl padavimo“, – kalbėjo susitikimo nugalėtojas.

Tiesa, pirmojo seto pradžioje A.Zverevas ir jo ištikimiausi gerbėjai patyrė nemenką išgąstį. 27-erių tenisininkas trečiajame geime slystelėjo ant grunto ir skaudžiai parvirto ant žemės, iš keleto vietų abiejose rankose bėgo kraujas.

Devintą „Masters“ pusfinalį ant grunto savo karjeroje pasiekęs vokietis susilygino su Davidu Ferreru ir dabar dalijasi 4 vietą, į priekį praleisdamas tik absoliučias žaidimo legendas Rafaelį Nadalį (37), Novaką Džokovičių (28) ir Rogerį Federerį (19).

2017-ųjų turnyro čempiono Saschos pusfinalyje lauks didžiausias pirmenybių netikėtumas, Čilės atstovas Alejandro Tabilo (ATP-32).

26-erių tenisininkas kitame ketvirtfinalyje 6:3, 6:4 pranoko kiną Zhizheną Zhangą (ATP-56) bei pirmą kartą karjeroje pateko į „Masters“ turnyro pusfinalį.

Lygiai prieš metus čilietis ATP reitinge buvo vos 190-toje pozicijoje bei pralaimėjo pirmajame „Challenger“ turnyro Tunise etape, tačiau dabar žaidžia tikrą proveržio sezoną, kuriame jau yra iškovojęs ATP trofėjų, įveikęs geriausią planetos tenisininką N.Džokovičių.

Ketvirtadienį Romoje įvyks likę du ketvirtfinaliai – Hubertas Hurkačas (ATP-9) prieš Tommy Paulą (ATP-16) ir Stefanos Tsitsipas (ATP-8) prieš Nicolas Jarry (ATP-24).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius