Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Mados infekcijos“ antros dienos svečiai: akį traukiantis stilius ir žinomi veidai

Šeštadienio vakarą, antrą dieną vykusiame festivalyje „Mados infekcija“, atėjo metas savo kolekcijas pristatyti dar devyniems dizaineriams. Pasižiūrėti įvairiausių stiliaus viražų atvyko ir daugybė ryškių, pasipuošusių šventei svečių.
Stasys Purys, Erica Jennings, Darius Galankovas, Rasa Tapinienė su dukra Vasara
Stasys Purys, Erica Jennings, Darius Galankovas, Rasa Tapinienė su dukra Vasara / 15min.lt nuotr.

Penktadienį prasidėjusi „Mados infekcija“ šeštadienį tęsė pristatymus. Šįkart savo kolekcijas pristatė Patricija Regesaitė, Liucija Kvašytė, Diana Paukštytė, Lina Gudanavičiūtė, Ugnė Martinaitytė, Živilė Aleknavičiūtė, Sandra Straukaitė, Jarosławas Ewertas (Lenkija), „Viktorija Rosenberg & Paulius Leonas“.

Kaip jau įprasta, pirmiausia fotografų ir operatorių kameros nusitaikė į festivalio „Mados infekcija“ svečius.

VIDEO: 19-oji „Mados infekcija“: antrosios dienos svečiai

Daugiau nei šeštą mėnesį kūdikio besilaukianti ir tiesiog švytinti dainininkė Erica Jennings į antrąjį „Mados infekcijos“ vakarą atvyko pasipuošusi ryškiai oranžinės spalvos dizainerės Liucijos Kvašytės kurtu bomber švarku.

„Tai švarkas iš naujos kolekcijos. Ant jo išsiuvinėtas angliškas žodis Courage (drąsa – liet.). Šį vakarą pamatysime jos kolekciją.“ O paklausta, kaip jaučiasi, Erica teigė, kad viskas klostosi puikiai ir labai laukia trečiosios atžalos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Erica Jennings
Luko Balandžio / 15min nuotr./Erica Jennings

Puikiai nusiteikusi atvyko ir modelių agentūros „Image Group“ bendraturtė Meda Jonaitytė.

„Vilkiu derinį iš „Zaros“, nebuvo sunku išsirinkti. Kai dirbi su mada, žaidi žaidimą, kažką pamatai, kažkas tave inspiruoja ir tu rengiesi pagal savo nuotaiką. Šiandien sugalvojau taip, ilgai nesirinkau.“ Meda pasipuošė baltos ir juodos deriniu, o pagrindinis akcentas buvo raudonos lūpos ir plati šypsena.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Meda Jonaitytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Meda Jonaitytė

Penktadienį savo apsirengimu dėmesį traukęs Aleksandro Pogrebnojaus brolis Stasys Purys, šeštadienį taip pat sugebėjo išsiskirti iš minios. Menininkas ant galvos užsidėjo pintą krepšį.

„Žaidžiu toliau. Šįkart formomis. Šis krepšys – lietuvių palikimas, pirkau jį anksčiau turguje. Aš visada įsigyju keistus daiktus. Visgi ant galvos nelengva nešioti, o aš dar ir nelabai matau, trankausi į sienas“, – juokavo Stasys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./19-osios „Mados infekcijos“ svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Stasys Purys

Monika Linkytė sėkmingai Londone išsilaikiusi egzaminus, šiuo metu atostogauja Lietuvoje, tad nepraleido progos apsilankyti „Mados infekcijoje“. Čia ji dalyvavo pirmą kartą.

„Apsirengiau tai, ką radau spintoje. Londone jau spėjau pasivaikščioti po parduotuves, juk kiekvienai merginai būti stilingai ir gražiai yra malonu. Tad šįkart pasirinkau tai, kas patogu “, – sakė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Linkytė ir Artūras Solovejus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Linkytė ir Artūras Solovejus

Rasa Tapinienė į renginį atvyko su dukra Vasara. „Dukra dėvi „2ru2ros” suknelę, o aš – „Bisous“. Apsirengėme tai, ką turėjome spintoje. Tiesą sakant, aš turiu tik 3-4 išeiginius drabužius, tai šis dar buvo neapsirengtas ir laukė savo progos“, – juokėsi Rasa.

„Ši suknelė – vienintelė, kuri tinka tokiai progai, nes visos kitos – arba į mokyklą, arba šiaip laisvalaikiui. Šiaip šita suknelė mano pati mėgstamiausia“, – šypsojosi Vasara Tapinaitė.

Žurnalistė prisipažino, kad į „Mados infekciją“ nebūtų ėjus, tačiau Vasarai pavyko įkalbėti. „Kadangi į tokius renginius paprastai neiname, tai mažai turime tam skirtų drabužių. Šįkart irgi dukra kaltininkė – pati tikrai nebūčiau ėjusi, bet kadangi Vasara labai norėjo, tai turime dabar mergaičių vakarą“, – 15min sakė R.Tapinienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasa Tapinienė su dukra Vasara
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rasa Tapinienė su dukra Vasara

Tiesiai po darbo į renginį atskubėjęs stilistas Kęstas Rimdžius teigė, kad pasiruošimui daug laiko neturėjo. „Vilkiu H&M švarką, paties kurtas kelnes. „Gucci“ sportbačiai ir YSL delninė“, – išvardijo.

„Tikiuosi labai gero šou. Pirmąjį vakarą nebuvau ir labai gailėjausi, nes norėjau pasidžiaugti Kristinos Kruopienytės, kurią tiesiog dievinu, darbais. Pažiūrėjau nuotraukas ir man buvo labai gaila, kad nebuvau salėje.“ O šio vakaro Kęsto favoritas – Sandros Straukaitės kolekcija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstas Rimdžius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstas Rimdžius

Deimantė Andriuškatė į renginį atvyko su Simona Starkute. Merginas jau imta vadinti seserimis – pastaruoju metu jos dviese dalyvauja įvairiose fotosesijoje. O šįkart kartu atvykusios nusprendė apsirengti panašiai.

„Mus rengė „Chick boutique“. Pasirinkom žydrą spalvą, nes „Mados infekcija“ asocijuojasi su pavasario pradžia, norisi tų gražių, šviesių spalvų“, – sakė Deimantė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deimantė Andriuškaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deimantė Andriuškaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simona Starkutė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simona Starkutė

Festivalio nepraleido mados blogerė Gabija Varnaitė. „Vilkiu D.Efect rūbus, rankinė – Juozo Statkevičiaus.“

Ją atlydėjęs plaukų stilistas Jevgenijus Trafimovas taip pat pasipuošė Juozo Statkevičiaus kūriniu – paltu iš naujos dizainerio kolekcijos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabija Varnaitė su draugu
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jevgenijus Trafimovas ir Gabija Varnaitė

TAIP PAT SKAITYKITE: Egidijaus Sidaro kolekcijos modeliu tapęs Gabrielius Vagelis: „Vis rimčiau galvoju apie šį darbą“

TAIP PAT SKAITYKITE: „Mados infekcija“ 19-ąjį kartą Vilniuje subūrė stilingiausius svečius

VIDEO: Mados pasauliui neabejingi svečiai rinkosi į 19-ąją „Mados infekciją“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius