Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Studentų butų paieška Vilniuje: ką ras už 100 eurų?

Vasarą po brandos egzaminų būsimieji studentai skuba ieškotis būsto didesniuose miestuose. Dažniausiai Vilniuje studentų biudžetas būstui siekia 100 eurų. Sunkiausia užduotis – rasti pigų butą kuo arčiau miesto centro ar universiteto. Tačiau dažnai studentai didelio pasirinkimo neturi ir nuomojasi tai, ką randa.
Vilnius
Nekilnojamas turtas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak nekilnojamo turto (NT) bendrovės „Inreal“ Investicijų ir analizės departamento vadovo Arnoldo Antanavičiaus, nedaug studentų kreipiasi į NT agentūras, ieškodami būsto. O ir didesnėms agentūroms neapsimoka padėti studentams – jos yra linkusios dirbti su brangesniais būstais.

„Pačių pigiausių butų studentai ieškosi savarankiškai, tik ieškodami didesnių, kelių kambarių, kreipiasi į mus“, – sakė A.Antanavičius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus Universiteto (VU) studentai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus Universiteto (VU) studentai

Būsto kaina dažniausiai priklauso nuo kokybės, amžiaus, vietos. Vilniuje kambarį galima išsinuomoti pigiai – už keliasdešimt eurų, bet senos statybos name ir miesto pakraštyje.

Studento buto paieška už 100 eurų

Kaip teigia A.Antanavičius, dažniausiai studentų biudžetas – 100 eurų žmogui. Jei dviese ieško vieno kambario buto, tai maždaug už 200 eurų.

Vilniuje studentai būsto ieško nuo 80 iki 120 eurų. Kaune ir Klaipėdoje – nuo 60 iki 80 eurų, bet gyvenamuosiuose rajonuose senos statybos namuose.

Vilniuje studentai būsto ieško nuo 80 iki 120 eurų. Kaune ir Klaipėdoje – nuo 60 iki 80 eurų, bet gyvenamuosiuose rajonuose senos statybos namuose.

Paklausiausi Vilniaus rajonai arčiau universitetų –  Antakalnis, Žirmūnai. Būna, kad nepavyksta už norimą kainą rasti būstą juose. Tuomet studentai ieško buto šiaurinėje Vilniaus dalyje – Jeruzalėje, Baltupiuose, Pašilaičiuose.

Nuomojasi tai, ką randa

Vasarą po egzaminų atvykę studentai nuomojasi tai, ką randa. Dažniausiai studentai neturi galimybės rinktis – jų biudžetas neatitinka būsto kainos. Butų pasiūla nemaža, bet nuomotojai ne visada įsileidžia studentus.

Dažniausiai studentai ieško senos statybos 2-3 kambarių buto, kad galėtų kooperuotis ir keliese gyventi, taip sumažindami nuomos kaštus.

Dažniausiai studentai ieško senos statybos 2-3 kambarių buto, kad galėtų kooperuotis ir keliese gyventi, taip sumažindami nuomos kaštus.

„Nereikėtų buto paieškos atidėlioti paskutinei minutei ir laukti rugpjūčio pabaigos, kada visi suvažiuoja į Vilnių. Tą reiktų pradėti daryti jau dabar – daug didesni šansai susirasti geresnį variantą arčiau studijų vietos arba už patrauklesnę kainą“, – ieškantiems būsto studentams patarė NT agentūros „Inreal“ atstovas.

Arčiau miesto centro – privalumas

Šiuo metu Saulėtekyje, studentų bendrabutyje, gyvenanti 2 kurso studentė Viktorija Vasiljeva ieško buto arčiau miesto centro. „Noriu savo didesnės erdvės ir privatumo, gyventi arčiau draugų, nes Saulėtekis nuo centro labai toli“, – kalbėjo Viktorija.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Studentų bendrabučiai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Studentų bendrabučiai
``

Sunkiausia jai buvo surasti, su kuo gyventi ir kuriame Vilniaus gyvenamajame rajone. Kadangi viena studentė neišgalėtų nuomotis, ji ieško buto kartu su drauge už maždaug 200 eurų Antakalnio, Žirmūnų, Naujamiesčio rajonuose.

Svarbiausia beieškant buto buvo atstumas nuo miesto centro, nes ten Viktorija mokosi. Taip pat kaina ir kad butas būtų tvarkingas. Balkoną ji irgi įvardijo kaip didelį privalumą. „Jei butas ir senesnis, smagu būtų pačiai jį pasidaryti tokį, kokį noriu“, – sakė studentė.

Buvau nustojusi, nes nieko nerasdavome arba nespėdavome paskambinti ir jau jis užimtas.

Studentė ieškosi buto nuo gegužės mėnesio.

„Buvau nustojusi, nes nieko nerasdavome arba nespėdavome paskambinti ir jau jis užimtas. Dabar netikėtai pasiūlė vieną variantą Savanorių prospekte, prie Vingio parko, už nedidelę sumą – apie 100 eurų. Jei viskas gerai, kraustausi ten“, – sėkmingomis paieškomis džiaugiasi Viktorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius